Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 De Samsung Galaxy S6 is het nieuwste vlaggenschip van Samsung en werd op 1 maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Het high-end toestel heeft een radicaal nieuw uiterlijk gekregen en is voorzien van de krachtige hardware van dit moment. Het Koreaanse vlaggenschip heeft een 5,1-inch super-AMOLED scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels, goed voor maar liefst 577 pixels per inch, waardoor alles er simpelweg haarscherp uitziet en je individuele pixels niet van elkaar kan onderscheiden.

Op de pagina vind je alle informatie over de Samsung Galaxy S6, waaronder een beschrijving van de hardware en software, en ten tijde van de lancering zullen we hier ook een uitgebreide review van de Galaxy S6 publiceren. Een Samsung Galaxy S6 kopen? Dan zit je hier ook goed, want we tonen je de laagste prijzen van een losse Galaxy S6, maar ook is een abonnement eenvoudig samen te stellen door middel van onze vergelijker die alle aanbieders met elkaar vergelijkt en altijd up-2-date is. Kies je toch liever voor de Galaxy S6 Edge of voor een andere Samsung smartphone, bekijk dan deze overzicht pagina’s.

[tabs][tab title=”Galaxy S6″]De Samsung Galaxy S6 werd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd en het nieuwe high-end toestel brengt een hoop vernieuwingen. Samsung heeft de Galaxy S6 namelijk voorzien van een volledig nieuw ontwerp dat vervaardigd is uit metaal. Daarnaast draait de Galaxy S6 op een afgeslankte versie van TouchWiz, zonder de gebruikelijk bloatware en overbodige features.

Voor Samsung was het ook niet erg lastig om qua ontwerp verbeteringen door te voeren, want de Galaxy S5 was vorig jaar voor velen toch een flinke tegenvaller. De Galaxy S6 laat het plastic voor wat het is, de behuizing is niet langer waterdicht, en in plaats daarvan is er nu gekozen voor een combinatie van glas en metaal. Het toestel voelt door deze veranderingen een stuk luxueuzer aan en het Gorilla Glass 4 heeft geen krimp wanneer ingedrukt.

Wanneer je met je vinger op de achterkant van de Galaxy S6 tikt, dan klinkt het wel wat hol, maar met een dikte van 6,8mm is dat niet geheel verassend te noemen. Daarnaast zorgt de unibody behuizing ervoor dat de Galaxy S6 niet langer over een microSD slot beschikt om het geheugen uit te breiden en ook is de accu niet langer eenvoudig verwisselbaar.

Het verwijderen van het microSD slot heeft volgens Samsung een goede reden, want het zou de prestaties van de Galaxy S6 aanzienlijk verbeteren, en zonder een microSD slot was een unibody behuizing niet nodig. Natuurlijk is het ontbreken van een microSD slot op de Galaxy S6 een tegenvaller, echter is er in plaats van 16GB nu standaard 32GB opslaggeheugen beschikbaar.

Voor elke upgrade van 32GB -> 64GB en van 64 -> 128GB moet net als bij Apple 100 euro extra voor worden betaald. De accu van de Galaxy S6 is nog wel steeds vervangbaar, maar je moet dan wel zelf de achterklep verwijderen en de accu connector loskoppelen, acties waar niet iedereen op zit te wachten.

Een ander pronkstuk van de Samsung Galaxy S6 is het nieuwe super-AMOLED scherm met een diagonaal van 5,1-inch. Samsung heeft dit scherm een QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) gegeven en dankzij de dunne bezels is het gehele toestel slechts een fractie groter dan de iPhone 6 (4,7-inch). Het scherm van de Galaxy S6 is zonder twijfel één van de mooiste, zo niet het mooiste scherm op de markt.

Waar Sony (Z3 Compact) en Apple (iPhone 6) nog steeds kiezen voor een 720p resolutie, daar komt Samsung met een scherm dat vier keer zoveel pixels kan weergegeven op iets formaat dat slechts 0,4-inch groter is. Het scherm is in vergelijking met de Galaxy S5 nog helderder, kleuren spatten van het scherm af en zwart is natuurlijk nog steeds echt zwart dankzij de super-AMOLED technologie.

Wat voor effect het hoge resolutie scherm heeft op de accu moet nog blijken, want het aansturen van meer pixels zorgt vaak ook voor een hoger verbruik van stroom. Volgens Samsung zorgt de Exynos processor van de Galaxy S6 echter voor een grote besparing en dat is nodig ook, want de 2550mAh accu is kleiner dan de 2800mAh accu van zijn voorganger.

Het scherm van de Galaxy S6 is volgens Samsung ook het scherpste scherm op de markt met een pixeldensiteit van 577 pixels per inch. Helaas wordt de QHD resolutie van het scherm bijna weer direct tenietgedaan door het formaat, want het verschil qua scherpte tussen een 1080p en QHD scherm is eigenlijk bijna niet te zien. Toch is het goed om te zien dat Samsung op dit vlak niet kiest voor de makkelijkste oplossing en het automatisch gaat voor de beste hardware van dit moment.

De Galaxy S6 draait op Android 5.0 Lollipop met een vernieuwde versie van de beruchte TouchWiz interface. Deze nieuwe versie zien er nog steeds wat cartoonachtig uit, maar het is een flinke verbeteringen ten opzichte van de oude interface. Gebruikers hoeven ook niet langer hun keuzes te bevestigen, wanneer je de vliegtuigmodus inschakelt, dan wordt deze actie direct verwerkt, zonder de vraag of je wel zeker weet of je dit wilt.

Andere apps zijn ook onder handen genomen. In de lijst met contacten zijn er een groot aantal opties en tabblad verdwenen, in plaats daarvan krijg je de mogelijkheden om met voor jouw favoriete contacten te communiceren. De iconen zijn ook een stukje stijlvoller geworden en het Material Design van Google is nadrukkelijker aanwezig, dan in bestaande Lollipop updates voor de verschillende Galaxy toestellen.

We zijn in ieder geval benieuwd of de Galaxy S6 na verloop van tijd nog net zo snel is als op het moment. Het snellere opslag- en werkgeheugen zouden de prestaties in ieder geval wel ten goede moeten komen.

De specificaties van de Galaxy S6 zijn, zoals je al hebt kunnen lezen, indrukwekkend te noemen. Het super-AMOLED scherm met QHD resolutie ziet er samen met het nieuwe ontwerp er prachtig uit, maar onder de motorkap is de volgende verbetering te vinden. Samsung heeft de Galaxy S6 namelijk uitgerust met een intern ontwikkelde Exynos 7420-soc. Dit is een 64-bit octa-core processor geproduceerd op een 14nm-procedé voor betere prestaties, terwijl de chip tegelijkertijd een stuk efficiënter is.

De hoeveelheid werkgeheugen is op de Galaxy S6 ook toegenomen (2GB -> 3GB) en op het basismodel is er standaard 32GB opslaggeheugen beschikbaar, dat volgens Samsung tegelijkertijd ook aanzienlijk sneller is. Uit verschillende testen zou hebben gebleken dat de prestaties in sommige gebieden maar liefs 40% hoger lagen. Van lag of vertragingen is er dan ook geen sprake: apps starten snel, games draaien op hoge framerates en webpagina’s zijn nog nooit zo snel op het beeldscherm van een smartphone getoond.

In de thuisknop is opnieuw een vingerafdrukscanner geïntegreerd, maar gelukkig wel met een volledig nieuwe technologie. Het is op de Galaxy S6 niet langer nodig om met je vinger of de thuisknop te vegen, iets wat al erg matig werkte op de Galaxy S5, want in plaats daarvan hoef je straks alleen je vinger op de knop te leggen. Het toestel lijkt toch al dol te zijn op vingerafdrukken, want de achterkant zit na kort gebruik vol met vingerafdrukken.

De camera van de Galaxy S6 is een 16-megapixel sensor met een diafragmaopening van f/1,9, waardoor het 34% meer licht zou kunnen opnemen in slecht verlichte situaties. Alle overige features van de Galaxy S5 zijn nog steeds aanwezig zoals Auto HDR mode en optische beeldstabilisatie is ook aan de cameramodule toegevoegd. Een automatische trackingmodus laat je gezichten, huisdieren en andere bewegende objecten volgens zonder de focus van de camera continue aan te hoeven passen.

Foto’s die gemaakt zijn met de Galaxy S6 camera zien er simpelweg prachtig uit en de nieuwe sensor zal ook in slecht verlichte situaties betere foto’s kunnen maken. Verder is er de mogelijkheid om video’s in 4K op te nemen, een timelapse video te maken of een slow-motion video te maken op 240 frames per seconde.

Aan de voorzijde is een 5-megapixel camera geplaatst met dezelfde lichtsterkte en zelfs een snellere sluitersnelheid, inclusief de Auto HDR mode. De selfies zien er daardoor in alle situaties goed uit.

De accu van de Galaxy S6 is 2550mAh en dat is minder dan de 2800mAh accu van zijn voorganger. Het toestel beschikt echter over een intern ontwikkelde processor en dankzij het kleine 14nm formaat van de chip schijnt de chip 33 procent efficiënter te zijn dan zijn voorganger.

Samsung zegt dat de accuduur van de Galaxy S6 beter dan ooit is en als extra toevoeging heeft het bedrijf ook nog eens ondersteuning toegevoegd voor de twee beschikbare draadloos laden standaarden. De Galaxy S6 kan via de Qi en PMA standaard worden opgeladen en dat is een groot voordeel.

Samsung Galaxy S6 kopen

In Nederland is de Samsung Galaxy S6 vanaf 10 april te koop in de kleuren zwart, wit, blauw of goud. De Galaxy S6 met 32GB opslaggeheugen krijgt een adviesprijs van 699 euro, gevolgd door de 64GB variant van 799 euro en het 128GB model kost 899 euro. Gebruik het tabblad kopen om alle aanbieders te bekijken waar de Galaxy S6 los is te bestellen of het tabblad abonnement om alle abonnementen met elkaar te vergelijken.[/tab]

[tab title=”Nieuws”]Laatste Samsung Galaxy S6 nieuws:

Update: 15-januari 2015

De Samsung Galaxy S6 wordt vermoedelijk over enkele maanden aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona (begin maart), maar wij hebben vandaag al enkele specificaties ontdekt over het nieuwe vlaggenschip. Het gaat om een door ons ontdekt user-agent profiel op de officiële Samsung website, waar de resolutie van het toestel wordt getoond en de architectuur van het besturingssysteem.

Schermafbeelding 2015-01-15 om 23.07.25

Het gaat om de Samsung Galaxy S6 met het modelnummer SM-G920A, vermoedelijk is dit de variant voor de Amerikaanse provider AT&T. Dit model is qua hardware normaal gesproken identiek aan de versie die in Nederland wordt uitgebracht.

 

Uit de gegevens blijkt dat de Samsung Galaxy S6 zoals verwacht is voorzien van een scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De smartphone beschikt verder opnieuw over hardware knoppen, want de softwarematige navigatieknoppen zijn in het user-agent profiel niet aanwezig.

Overige informatie ontbreekt nog, maar we hebben in ieder geval een idee gekregen wat we later dit kwartaal kunnen verwachten.


Samsung heeft een lastig jaar achter de rug met teruglopende winsten en een smartphone divisie die niet langer zo machtig is al 12 maanden geleden. Het is nu de taak van de leidinggevenden om het roer om te gooien en daar lijkt men momenteel hard mee bezig te zijn, kijk bijvoorbeeld naar de metalen frames van de Galaxy Alpha, Galaxy Note 4 en de onlangs geïntroduceerde Galaxy A serie. Toch zal de Galaxy S6 gezien zijn status en populariteit de meeste indruk moeten maken, en gisteren hoorden we al iets over het nieuwe vlaggenschip met de codenaam Project Zero. De Galaxy S6 zou vanuit het niets door Samsung worden ontwikkeld en de specs zouden nog onbekend zijn, maar vandaag lijken we toch al een idee te krijgen wat we kunnen verwachten in de eerste helft van 2015.

De Samsung Galaxy S6 zou namelijk worden uitgerust met een Quad HD super-amoled scherm dat 2560 x 1440 pixels telt. Het toestel is nog maar net in ontwikkeling zijn en het staat dan ook helaas nog niet vast hoe groot het scherm van de Galaxy S6 gaat worden. Volgens de bron waarmee de site sprak is de camera sensor van de Galaxy S6 identiek aan de IM240 module van de Galaxy Note 4. Er moet nog wel een keuze worden gemaakt tussen een resolutie van 16-megapixels of 20-megapixels, hoewel het volgens de site voor de hand ligt dat het een 16-megapixel sensor gaat worden met optische beeldstabilisatie.

Onder de motorkap zal een volledig nieuwe 64-bit Exynos 7420 octa-core processor zijn te vinden met vier Cortex-A53 en vier Cortex-A57 cores. Het Exynos model zal worden bijgestaan door een intern ontwikkelde 4G/LTE Exynos modem, die het huidige Intel modem moet vervangen. Samsung kan daardoor in de toekomst mogelijk ook afscheid nemen van de Snapdragon chips die het momenteel bijna verplicht moet gebruiken voor zijn high-end modellen vanwege de betere 4G/LTE ondersteuning.

Dat zal volgens SamMobile overigens nog niet het geval zijn bij de Samsung Galaxy S6, want volgend jaar komt er gewoon een Snapdragon variant van de Galaxy S6 op de markt voor bepaalde regio’s, waaronder vermoedelijk Nederland. Voor de Galaxy A6 zou er gekozen zijn voor de eerste 64-bit processor van Qualcomm, de Snapdragon 810. Deze chip zal volgend jaar in alle high-end Android smartphones en tablets zijn te vinden. Onduidelijk is nog wel de hoeveelheid werkgeheugen, maar dit zal vermoedelijk niet boven de 3GB uitkomen.

Net als bij veel van de mid-range Galaxy smartphones zal de Galaxy S6 worden voorzien van een 5-megapixel ‘selfie camera’. De Galaxy S6 komt in drie verschillende varianten met 32GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. Dit betekent dat Samsung afscheid neemt van de standaard 16GB uitvoering, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen met de steeds groter wordende apps, games, foto’s, 4K video’s en ga zo maar door.

Verder krijgt de Galaxy S6 een nieuwe BCM4773 chip van Broadcom. Deze chip zorgt niet voor prachtige graphics in games, maar brengt allerlei belangrijke features, zoals GPS, Wi-Fi en Bluetooth onder in één onafhankelijke en low-power chip. Het resultaat is dat deze chip ervoor kan zorgen dat de eerder genoemde features 80 procent minder stroom verbruiken in vergelijking met de chips van dit moment.

In Nederland zal de Samsung Galaxy S6 onder het modelnummer SM-G925F op de markt worden gebracht. De bovenstaande specificaties kunnen in de komende maanden nog veranderen, maar over de specificaties lijken we ons geen zorgen te hoeven maken.[/tab]

[tab title=”Kopen”]Een Samsung Galaxy S6 los kopen is mogelijk bij de onderstaande aanbieders.[/tab]

[tab title=”Abonnement”]Een Samsung Galaxy S6 abonnement vergelijken is mogelijk met onze eigen module.[/tab]

[tab title=”Review”]Een Samsung Galaxy S6 review zal hier ten tijde van de lancering zijn te vinden.[/tab]

[tab title=”Specs”]

Besturingssysteem
Merk Samsung
Productcategorie Smartphone
Gsm-besturingssysteem Android
Versie besturingssysteem Google Android 5.0 Lollipop
Beeldscherm
Schermdiagonaal 5.1″
Schermresolutie 2560 x 1440 pixels (577 pixels per inch)
Invoermethode Touchscreen
Schermtype IPS-LCD
Multitouch Ja
Touchscreentechniek Capacitief
Bescherming Gorilla Glass 4 (voor- en achterkant)
Technische kenmerken
System-on-chip (SoC) Samsung Exynos 7420 (14nm-FinFet)
Aantal cores Octa-core (big.LITTLE)
Processorsnelheid 4x Cortex-A57 (2,1GHz) + 4x Cortex-A53 (1,5GHz)
Werkgeheugen 3GB (LPDDR4)
Opslaggeheugen 32GB, 64GB, 128GB
Grafisch ARM Mali-T760
Simkaart Nano-SIM
Camera
Cameraresolutie 16-megapixel (2988 x 5312 pixels)
Cameraresolutie (voor) 5-megapixel
Camera autofocus Ja
Diafragma f/1,9
Gsm-flitsertype Dual-led
Resolutie video-opname 4K (30fps), 1080p (60fps), 1080p (30fps), 720p (120fps)
Overige Optische beeldstabilisatie, autofocus, geo-tagging, gezichtsherkenning, automatische HDR, panorama
Verbindingen
Mobiele netwerken edge, gprs, hspa+, hsupa, lte/4g, umts
Frequentiebereik (mobiel) 800MHz, 850MHz, 900MHz, 1800MHz , 1900MHz , 2100MHz , 2600MHz
Verbinding (wlan) 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac
5GHz ondersteuning Ja
Bluetooth-versie Bluetooth 4.1, A2DP, LE, apt-X
Overige draadloze verbindingen Near Field Communication (NFC)
GSM-Connector microUSB v2.0 (MHL 3 TV-out), USB Host
Functionaliteit
Berichten E-mail, mms, sms
Afspeelmogelijkheden Audio
GPS Ja
Gsm-functies Bewegingssensor, DLNA, Handsfree, Kompas, Tril, Voicerecorder
Accu
Gesprekstijd Onbekend
Stand-by-tijd Onbekend
Accucapaciteit (mAh) 2550mAh
Accutype Li-Polymer
Accu verwisselbaar Nee
Inclusief accessoires
Meegeleverde gsm accessoires Datakabel, Headset bedraad, Oplader
Uiterlijke kenmerken
Telefoonmodel Bar
Gewicht (gram) 138
Lengte 143,4mm
Breedte 70,5mm
Hoogte / Diepte 6,8mm
Kleuren Zwart, Blauw, Wit, Goud
Overige specificaties
Bijzonderheden Infrarood-sensor, Hartslagmeter, Touch-vingerafdrukscanner, Samsung Pay, PayPal gecertificeerd

[/tab][/tabs]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*