Samsung Galaxy S6 met Android 7.0 Nougat gespot

Smartphones

De Android 7.0 Nougat bèta is sinds korte tijd beschikbaar voor de Galaxy S7 en S7 Edge, maar het goede nieuws is dat dit niet de enige smartphones van Samsung zijn die in de komende periode de update zullen ontvangen. In de afgelopen weken suggereerden verschillende bronnen dat de Nougat-update voor de Galaxy S6, S6 Edge, Note 5 en Tab S2 in ontwikkeling is gegaan, echter kwam er (nog) geen officiële bevestiging van Samsung.

Nougat voor Galaxy S6 en S6 Edge

Daar is vandaag vermoedelijk verandering in gekomen, want in de database van GFXBench-app is namelijk een Galaxy S6 (SM-G920) te vinden met Android 7.0 Nougat. Het overzicht laat zien dat de Galaxy S6 is begonnen met Android 5.0.2 Lollipop en inmiddels ook Nougat heeft mogen verwelkomen, hoewel het niet geheel duidelijk is wanneer de telefoon met Android 7.0 is gespot.

Een andere site lijkt in ieder geval aan te tonen dat dit recentelijk heeft plaatsgevonden. Op 21 november is de Galaxy S6 met Android 7.0 Nougat namelijk eveneens getest in een andere benchmark-app, Geekbench genaamd. Het lijkt er dan ook op dat Samsung is begonnen met het testen van de nieuwe software op de Galaxy S6 en S6 Edge.

De verwachting is overigens niet dat de Galaxy S6 en S6 Edge nog dit jaar worden geüpdatet naar Android 7.0 Nougat. De bèta voor de Galaxy S7 en S7 Edge eindigt naar alle waarschijnlijk halverwege december, wat betekent dat de definitieve versie eind 2016/begin 2017 verschijnt, terwijl de Galaxy S6 en S6 Edge ergens in het eerste kwartaal van 2017 zullen volgen.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 december een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*