Android 6.0 voor Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ verschijnt in februari

Smartphones

In de afgelopen maanden hebben we een enorm aantal geruchten zien verschijnen over de release van de Android 6.0 Marshmallow update voor de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S5, Galaxy Note 4 en de Galaxy Note Edge, echter is het nog altijd niet tot een release gekomen. Een nieuw document moet meer duidelijkheid verschaffen, want volgens deze informatie is de Galaxy Note 5 Galaxy S6-lijn in februari eindelijk aan de beurt.

Android 6.0 voor Galaxy S5, S6 en Note 4/5

Het blijft echter maar de vraag hoe serieus we het ‘gelekte’ document moeten nemen, want het kopiëren van een eenvoudige tabel met daarboven een (oud) Samsung logo plakken vereist geen hogere wiskunde. De enige die de lijst kan bevestigen is Samsung zelf, maar doorgaans voelt het bedrijf zich niet geroepen om updates publiekelijk aan te kondigen.

Volgens de tabel begint Samsung in februari met de uitrol van de Android 6.0-update voor de Galaxy Note 5, die nog altijd niet in Europa beschikbaar is, en de Galaxy S6 Edge+. Daarnaast staat de update voor de Galaxy S6 en S6 Edge gepland om in februari of maart te worden uitgebracht. In maart en april zullen de Galaxy S5, Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge volgen.

Het document laat ook zien dat de Android 6.0-update voor de Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy Note 4 en Note 5 al is goedgekeurd, hoewel we ons afvragen waarom het dan nog tot april kan duren voordat de Galaxy S5 en Note 4 de update mogen verwachten. Samsung is nog een van de weinige fabrikanten die Android Marshmallow nog niet globaal heeft uitgebracht. In de afgelopen maanden werden de Motorola Moto X Style, LG G4 en HTC One M8 en M9 al wel geüpdatet naar Android 6.0.

Tegen de tijd dat Android 6.0 Marshmallow beschikbaar is voor de zojuist besproken modellen zal de Galaxy S7 mogelijk ook al in de winkels liggen. De Galaxy S7 en S7 Edge draaien vanaf dag 1 op Android 6.0 Marshmallow en worden naar alle waarschijnlijkheid op 21 februari aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*