Galaxy S5, S6, S6 Edge en S6 Edge+ krijgen begin 2016 update naar Android 6.0

Besturingssystemen Smartphones Tablets

Een aantal smartphone fabrikanten zijn inmiddels al gestart met de uitrol van de Android 6.0 Marshmallow update voor hun high-end toestellen, terwijl het van de kant van Samsung nog relatief stil blijft. We weten al enige tijd dat de fabrikant werkt aan de Android 6.0 update voor al zijn huidige en ex vlaggenschepen, echter is het wachten nog altijd op de eerste update. Volgens de website SamsungViet komt daar in het eerste kwartaal van 2016 verandering, want in deze periode wordt de update verwacht voor de Samsung Galaxy S5, S5 Neo, S6, S6 Edge, S6 Edge+, Note Edge, Note 4 en de Galaxy Note 5.

Android 6.0-update

De kans is groot dat de recentere toestellen de Android 6.0 update als eerste mogen verwachten, waaronder de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5. Verder zien we dat de Galaxy Alpha, Galaxy Tab A, Galaxy Tab S2 8.0 en Galaxy Tab S2 9.7 pas in het tweede kwartaal van 2016 worden geüpdatet naar Android 6.0. Dat is opmerkelijk aangezien de Galaxy Tab S2 nog maar sinds kort te koop is.

Daarnaast valt ook op dat Samsung helemaal geen plannen lijkt te hebben om de in 2014 uitgebrachte Galaxy Tab S tablets te updaten naar Marshmallow, ondanks het feit dat deze apparaten nog niet eens anderhalf jaar oud zijn. Mogelijk gaat er in de komende maanden nog het een en ander veranderen, maar gebruikers van oudere high-end toestellen moeten er in onze ogen toch sterk rekening mee houden dat ze in ieder geval niet via de officiële manier de stap naar Android 6.0 Marshmallow gaan zetten.

In de afgelopen weken zijn er al de nodige screenshots verschenen van de Android 6.0 Marshmallow update draaiend op de Galaxy Note 4, Galaxy Note 5 en de Galaxy S6. Deze nieuwe versie van Android brengt enkele nieuwe features, zoals de mogelijkheid om per app permissies in te stellen, de energiebespaarmodus Doze voor het verlengen van de accuduur in stand-by en Google Now on Tap voor contextuele informatie op basis van wat er op het scherm wordt weergegeven – momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Gerelateerde producten

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*