Android 7.0-update voor Galaxy S6 en S6 Edge is in ontwikkeling

Smartphones

De Android 7.0 Nougat bèta voor de Galaxy S7 en S7 Edge is inmiddels van start gegaan, maar Samsung is ook zijn vorige vlaggenschepen nog niet vergeten. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile is de ontwikkeling van de Android 7.0-update voor de Galaxy S6 en S6 Edge inmiddels van start gegaan.

Nougat voor Galaxy S6 en S6 Edge

Het Zuid-Koreaanse bedrijf had tot op heden nog niet naar buiten gebracht welke Android-apparaten zullen worden geüpdatet, echter lijkt het inmiddels vast te staan dat de telefoons uit de Galaxy S6-serie in ieder geval onder deze groep zullen vallen. De Nougat-update voor het tweetal heeft momenteel het buildnummer XXS5DPK7 meegekregen, hoewel we verwachten dat dit nummer voor de officiële uitrol nog meerdere keren gaat veranderen.

Onbekend is nog of Samsung plannen heeft om voor de Galaxy S6 en S6 Edge eveneens een bèta-programma te lanceren, zodat het voor publieke lancering alle plooien kan gladstrijken. De verwachting is dat de update over enkele maanden klaar zal zijn, wat vermoedelijk betekent dat de Galaxy S6-serie ergens in het eerste kwartaal van 2017 wordt geüpdatet naar Nougat.

Verwachte features

Naast de standaardfeatures die Google heeft toegevoegd bevat de software voor Samsung-telefoons vaak ook een aantal unieke features. Het is aannemelijk dat Samsung de Grace UX-interface van de Note 7 ook gaat introduceren voor de Galaxy S6-serie, zoals het dat ook heeft gedaan met de eerste bèta van Android 7.0 voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Samsung zorgt er daarmee voor dat alle vlaggenschepen draaien op hetzelfde platform.

De features die Google heeft toegevoegd aan Android 7.0 bestaan uit een multiwindow-modus waarmee je twee apps naast of boven elkaar kan draaien, interactieve notificaties die het onder meer mogelijk maken om direct te reageren op bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht, ondersteuning voor de Vulkan-api voor snellere en mooiere grafische beelden en nog veel meer.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werden in 2015 op de markt gebracht en zijn voorzien van een 5,1-inch amoled-scherm met een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels (577 pixels per inch). Het tweetal wordt aangedreven door een Exynos 7420-soc in combinatie met 3GB lpddr4-geheugen en een Mali-T760MP8-gpu. Aan de achterzijde vinden we een 16-megapixelcamera, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam. Beide telefoons werden oorspronkelijk gelanceerd met Android 5.0 Lollipop, maar zijn inmiddels geüpdatet naar Android 6.0.1 Marshmallow.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 december een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge.

1 Reactie

  1. Nougat levert een functie waarmee je twee schermen naast- of boven elkaar kunt plaatsen??????
    Dat kon de Note 5 al. Android Nougat heeft die functie gewoon van Samsung’s UX overgenomen.

    Bizar dat de redactiesvan techtastic dit schijnbaar niet eens weet.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*