Scrollsnelheid beperkt op Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+ met Android 6.0 Marshmallow

Smartphones

Android 6.0.1 Marshmallow is al enige tijd in ontwikkeling voor de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en de Galaxy S6 Edge+ en dankzij het bèta test programma krijgen we al een idee wat we van de publieke release mogen verwachten. Helaas is het niet mogelijk om de Android 6.0.1bèta op de Nederlandse Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+ te installeren, want het programma is alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea.

Samsung wil interface vloeiender maken

In de voorwaarden van de bèta is te lezen dat het niet de bedoeling is om informatie naar buiten te brengen, echter blijkt daar in de praktijk weinig van te komen, want inmiddels is er al de nodige informatie verschenen over de features die de Android 6.0 update gaat brengen. Een van de meest opvallende veranderingen is dat Samsung de scrollsnelheid gaat beperken op de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+.

Het beperken van de scrollsnelheid is een trucje dat Apple al jaren toepast op zijn iOS apparaten. Door de snelheid te beperken krijgt de processor meer tijd om nieuwe elementen van een pagina te verwerken, zodat de interface een stuk soepeler lijkt te draaien zonder irritante vertragingen. Het nadeel is dat het voor gebruikers langer zal duren voordat het einde van een lange pagina in zicht is.

We moeten wel rekening houden dat het gaat om een bèta en dat de feature mogelijk uiteindelijk nog geschrapt kan worden voor de Galaxy S6 en S6 Edge. De bovenstaande video laat zien dat het scrollen vloeiender verloopt, hoewel het ook meer tijd kost om helemaal naar de onderkant van een pagina of app te scrollen.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Is dit nou een voordeel?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*