Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+ ontvangen Android 7.0-update in februari

Smartphones

De Galaxy S7-serie is door Samsung inmiddels geüpdatet naar Android 7.0 Nougat, maar voor gebruikers van de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge+ hebben we eveneens goed nieuws. Volgens de Turkse divisie van Samsung ontvangen deze apparaten in februari namelijk ook de update.

Samsung Galaxy S6-serie

Android 7.0 Nougat-update

Samsung begint in de derde week van februari met de uitrol van de Android 7.0 Nougat-update naar de Galaxy S6 en S6 Edge+. De update voor de Galaxy S6 Edge volgt een week later. Daarnaast wordt de update in derde week ook voor de Galaxy Note 5 uitgebracht, echter is dit toestel nooit officieel verkocht in Nederland.

Deze data zijn voor Turkije en de release van de update kan in de rest van Europa mogelijk wat eerder of later komen. Het is in ieder geval goed om te zien dat de high-end toestellen van 2015 binnenkort mogen profiteren van de voordelen die Nougat brengt. De Samsung Galaxy A-serie (2016) en Galaxy J ontvangen de update respectievelijk in mei en juli.

Dit is er nieuw

Android 7.0 Nougat brengt standaard in ieder geval een aantal welkome verbeteringen, waaronder een lang verwachte splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast of boven elkaar kan weergeven. Een andere belangrijke verbetering is het vernieuwde notificatiescherm dat gebruikers in staat stelt om direct reageren op bijvoorbeeld een chatberichtje, zonder de bijbehorende app op te starten. Verder bevat Nougat een nachtmodus voor het verbeteren van je nachtrust door blauw licht te verminderen, de Vulkan-api voor mooiere graphics in games, een optie om bepaalde apps te gebruiken zonder ze te installeren en snellere app-updates.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*