Benchmark toont specificaties van Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Smartphones

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden naar alle waarschijnlijkheid op 21 februari aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, maar dankzij een nieuw lek hebben we al een goed idee wat we qua specificaties kunnen verwachten. De Galaxy S7 Edge met modelnummer SM-G935A is vandaag namelijk gespot in de database van de benchmark app AnTuTu en mocht het lek kloppen, dan kunnen we door enkele geruchten een streep zetten.

galaxy-s7-edge-specsSpecificaties van Galaxy S7 Edge

In de afgelopen weken gingen er namelijk geruchten dat de Galaxy S7 Edge zou worden voorzien van een 5,5-inch scherm, terwijl de reguliere variant nog steeds zou beschikken over een 5,1-inch scherm. Volgens de gegevens van AnTuTu is dat niet het geval, want de benchmark toont een 5,1-inch AMOLED-scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels (575 pixels per inch). Het is dus ook goed mogelijk dat Samsung later dit jaar opnieuw komt met een grotere Galaxy S7 Edge+.

Onder de motorkap van de Galaxy S7 Edge (SM-G935A), de Amerikaanse variant, vinden we de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Dit is een 2,2GHz quad-core processor gebaseerd op de nieuwe Kryo architectuur in combinatie met een Adreno 530-gpu en 4GB aan LPDDR4 werkgeheugen. De Europese variant met het modelnummer SM-G935F wordt aangedreven door de Exynos 8890 van Samsung. Deze big.LITTLE chipset bestaat uit vier Exynos ‘Mongoose’ M1 cores (2,3GHz) en vier ARM Cortex A53 cores (1,5GHz), en wordt bijgestaan door een Mali-T880 MP12-gpu en dezelfde hoeveelheid werkgeheugen. Het opslaggeheugen van de geteste versie bedraagt 64GB, echter verschijnt er vermoedelijk ook nog een goedkopere 32GB variant.

Aan de achterzijde heeft Samsung gekozen voor een volledig nieuwe 12-megapixelsensor. Dat betekent dat de Galaxy S7 en S7 Edge foto’s in een lagere resolutie schieten dan hun voorgangers, echter zijn de pixels van de BRITECELL groter, waardoor de camera meer licht kan opnemen en beter zal presteren in slecht verlichte omgevingen. Selfies kunnen worden geschoten met de een 5-megapixelfrontcam. Verder zien we dat de smartphone uit de doos draait op de nieuwste versie van Android, 6.0 Marshmallow.

Het wachten is nu op de eerste echte foto’s van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Tot op heden zijn er al geruchten verschenen over de verschillende formaten en varianten, een drukgevoelig touchscreen en irisscanner, een speciale audiochip, een BriteCELL-camera, een behuizing van magnesium, de datum van de aankondiging, de gebruikte chipset en de hoeveelheid werkgeheugen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*