Nederlandse Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgt Exynos 8890-soc

Smartphones

Samsung introduceerde dit jaar een volledig nieuw ontwerp voor de Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ en de Galaxy Note 5, waarbij het plastic werd vervangen door een aluminium frame en een voor- en achterkant van glas. Dat was echter niet de enige rigoureuze verandering, want het bedrijf nam ook afscheid van de Snapdragon chipsets van Qualcomm, voor het eerst werden alle varianten aangedreven door Samsungs eigen supersnelle Exynos 7420-soc. Maar in 2016 komt het met de Galaxy S7 en S7 Edge weer deels terug op deze verandering.

Snapdragon 820 en Exynos 8890

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, die beide in februari worden aangekondigd, krijgen twee varianten. Het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile meldt dat Galaxy S7 (SM-G930) en S7 Edge (SM-G935) in twee groepen wordt opgedeeld: een variant met de Snapdragon 820-soc van Qualcomm en de intern ontwikkelde Exynos 8890. Helemaal als een verassing komt dat overigens niet, want Samsung bevestigde onlangs al dat het zeker niet uitsluit om terug te keren naar Qualcomm, zolang de chips maar gelijkwaardig zijn aan die van de Exynos-soc.

Dit jaar had Samsung ook een uitermate goede reden om geen gebruik te maken van de Snapdragon 810-soc, de snelste processor van Qualcomm, want deze chip kampte met hitteproblemen en verschillende fabrikanten kozen daarom ook voor de tragere Snapdragon 808-soc, die wel feilloos bleek te werken. In Nederland mogen wij in 2016 opnieuw de Galaxy S7 (SM-G930F) en S7 Edge (SM-G935F) met de Exynos 8890-soc verwachten, terwijl de Qualcomm chip wordt gebruikt voor de Amerikaanse en Chinese varianten. Deze afsplitsing heeft vermoedelijk te maken met het feit dat de Snapdragon 820-soc betere ondersteuning biedt voor CDMA-netwerken.

Recentelijke benchmarks toonden al aan dat de Snapdragon 820 en Exynos 8890 op het gebied van specificaties aan elkaar zijn gewaagd. Qualcomm claimt dat de Snapdragon 820-soc 40% krachtiger is dan zijn voorganger, terwijl de chip 30% minder energie verbruikt. Over de rest van de specificaties is tot op heden nog weinig bekend, maar de geruchten wijzen op een nieuwe 16-megapixel Britecell-sensor, een behuizing van magnesium en mogelijk zal het ook weer mogelijk worden om het opslaggeheugen met een micro-sd-kaartje uit te breiden.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*