Galaxy S7 en S7 Edge krijgen drukgevoelig scherm en irisscanner

Smartphones

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden naar alle waarschijnlijkheid op 21 februari officieel aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. In de afgelopen weken is er vrijwel geen dag voorbijgegaan zonder dat er een nieuwtje verscheen over de populaire Galaxy S7. Deze week was het opnieuw raak, want volgens de doorgaans goed geïnformeerde zakenkrant The Wall Street Journal worden de Galaxy S7 en S7 Edge voorzien van een drukgevoelig scherm, usb-c-poort, micro-sd-slot en een irisscanner.

Samsung Galaxy S7 geruchten

Recentelijk publiceerden we al een uitgebreid artikel, waarin we alle Galaxy S7 geruchten op rij hebben gezet, en de Wall Street Journal zegt enkele specificaties te kunnen bevestigen. Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is onduidelijk, want hoewel de Wall Street Journal een gerespecteerde krant/site is, zal het niet voor het eerst zijn dat men er volledig naast zit. Volgens de “mensen die bekend zijn met de materie” beschikken de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge over een drukgevoelig scherm, vergelijkbaar met de 3D Touch technologie van de iPhone 6s en 6s Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=g9lcaL-UqIk

Wie het drukgevoelige scherm van de Galaxy S7 zou hebben ontwikkeld is onduidelijk, maar de kans is groot dat het gaat om de onlangs aangekondigde ClearForce technologie van Synaptics. ClearForce maakt het op mobiele apparaten bijvoorbeeld mogelijk om een contextueel menu te openen door harder op het scherm te drukken, de snelheid van het scrollen aanpassen aan de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend, het ontgrendelen van de telefoon en ga zo maar door. De bovenstaande video geeft je mogelijk een beter idee hoe de ClearForce technologie in de praktijk werkt.

Aan de onderkant van de Galaxy S7 is volgens de tipgever van de Wall Street Journal een usb-c-poort te vinden, waarmee de telefoon sneller kan worden opgeladen en data sneller worden uitgewisseld met andere apparaten. Een recente render van de Galaxy S7 Plus suggereerde nog dat Samsung blijft vasthouden aan de oude micro-usb-poort. In het artikel is te lezen dat de Galaxy S7 na slechts 30 minuten laden een volledige dag kan worden gebruikt, hoewel dat natuurlijk grotendeels afhangt van het gebruik van de gebruiker. Wij raden iedereen dan ook aan om dit soort claims met het gebruikelijke korreltje zout te nemen, omdat er vaak nogal wat verschil zit tussen de cijfers op papier en de situatie in het dagelijks leven. Verder zal het opslaggeheugen van de Galaxy S7 weer kunnen worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje, nadat deze optie vorig jaar met de Galaxy S6 verdween.

Samsung zal ook een nieuwe camera voor de Galaxy S7 en S7 Edge introduceren die beter moet presteren bij situaties met minder licht. Het gaat hier vermoedelijk om de nieuwe BRITECELL-sensor met een RWB-indeling voor een hogere lichtgevoeligheid. Verder schijnt de lens van de camera niet langer uit de behuizing van de smartphone te steken. Een andere nieuwe feature van de Galaxy S7 volgens de zakenkrant een irisscanner, waarmee je de telefoon zou kunnen ontgrendelen. Microsoft introduceerde deze technologie eerder al in de onlangs uitgebracht Lumia 950 en 950 XL.

Eerder werd al duidelijk dat de Nederlandse Galaxy S7 wordt aangedreven door de Exynos 8890-soc met zelfontworpen cores. Andere geruchten wijzen op een behuizing van magnesium, Hi-Fi audio-chip en een groter scherm.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*