Galaxy S7 groeit niet, Galaxy S7+ krijgt mogelijk 6-inch scherm

Smartphones

Vorige week kon je bij ons al lezen dat de Samsung Galaxy S7 naar alle waarschijnlijkheid veel op de Galaxy S6 zal lijken. Helemaal al een verassing komt dat niet, want in de voorgaande jaren heeft Samsung ook vaak kleine aanpassingen gemaakt voordat er een geheel nieuw ontwerp voor de Galaxy S6 werd geïntroduceerd met een metalen frame en een voor- en achterkant van glas. Het ontwerp is door veel consumenten positief ontvangen, hoewel er ook de nodige kritiek was vanwege het ontbreken van een micro-sd-slot en een verwisselbare accu.

Grotere Galaxy S7 in de maak

GSMArena lijkt deze claims over een vergelijkbaar ontwerp te kunnen ondersteunen met bewijs, want de site claimt dat Samsung deze onderstaande schematische tekeningen heeft verstuurd naar producenten van cases, in dit geval ITSKINS. De afbeeldingen laten niet alleen zien dat er twee Galaxy S7 modellen in ontwikkelen zijn, maar er in ieder geval 1 model flink groter wordt.

Volgens het lek meet de Galaxy S7 143,37 x 70,8 x 6,94mm en dat komt overeen met de afmetingen van de Galaxy S6 – 143,4 x 70,5 x 6,8mm. De Galaxy S7 is op papier een fractie dikker, maar dit zou kunnen worden veroorzaakt door een grotere accu of het drukgevoelige touchscreen waarover wordt gesproken. Het AMOLED-scherm is gezien de afmetingen vermoedelijk nog steeds 5,1 tot 5,2-inch groot.

Samsung zou echter ook plannen hebben om een grotere variant van de Galaxy S7 te introduceren. Dit model meet 163,32 x 82,01 x 7,82 en dat zal resulteren in een enorme telefoon. De 5,7-inch Galaxy S6 Edge+ meet bijvoorbeeld ‘slechts’ 154,4 x 75,8 x 6,9mm. Het schermformaat zou rond de 6-inch kunnen liggen, want de 6-inch Nexus 6 (159,3 x 83 x 10,11mm) is ongeveer net zo lang en breed, maar wel een stukje dikker. De grote vraag is natuurlijk wat het idee achter deze grotere Galaxy S7 is, want het lijkt niet te gaan om een toestel met gebogen scherm, zoals bijvoorbeeld de Galaxy S6 Edge+. Daarnaast heeft Samsung met de Galaxy Note 5 al een uitstekende phablet in handen, ondanks het feit dat dit toestel (nog) niet in Europa is uitgebracht.

Op de afbeeldingen van de Galaxy S7 en S7+ zien we we verder dat het simkaartslot naar de zijkant van het frame is geplaatst, terwijl er aan de onderzijde een micro-usb-connector is te vinden. Dit zou betekenen dat Samsung ook in 2016 vast zal blijft houden aan de micro-usb technologie, terwijl andere high-end toestellen, waaronder de Nexus 5X , Nexus 6P en OnePlus 2, al wel gebruik maken van een USB-C-connector.

Over een aantal maanden zullen we het zeker weten, want volgens het laatste nieuws wordt de Galaxy S7 op 21 februari aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. Een overzicht van alle Galaxy S7 en S7 Edge geruchten is hier te vinden.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*