Samsung Galaxy S7 chipset gepresenteerd, aankondiging op 21 februari

Smartphones

In de afgelopen maanden is de Samsung Exynos 8890-soc al meerdere malen gespot in benchmarks en vandaag is de krachtige high-end chipset officieel aangekondigd. De Exynos 8890 is de opvolger van de Exynos 7420, die momenteel onder de motorkap van de huidige Galaxy S6 generatie is te vinden. Wij vermoeden dan ook dat de Exynos 8 Octa zal worden gebruikt voor de Galaxy S7, S7 Edge, S7 Edge+ en de Galaxy Note 6. Het gaat opnieuw om een octa-core processor in een big.LITTLE configuratie, echter heeft Samsung voor het eerst de ontwikkeling van de vier krachtige cores voor zijn eigen rekening genomen.

Exynos 8890 voor Galaxy S7

De Samsung Exynos 8 Octa 8890 wordt door het bedrijf opnieuw gemaakt op zijn eigen 14nm-finfet-procedé. Samsung zegt dat de productie van de Exynos 8890 eind 2015 van start gaat en de verwachting is dat de Galaxy S7 in het eerste kwartaal van 2016 wordt aangekondigd, maar daarover later meer.

De Exynos 8890 maakt zoals we eerder al schreven gebruik van een big.LITTLE configuratie, een combinatie van vier krachtige en vier efficiënte cores. Het grote verschil met voorgaande jaren is dat Samsung ditmaal zelf verantwoordelijk is geweest voor het ontwerp van de vier krachtige cores, terwijl het in voorgaande jaren gebruik maakte van de standaard ARM Cortex A57-cores. Deze nieuwe cores hebben de naam Exynos M1 gekregen, maar verder is er nog weinig informatie naar buiten gebracht over de zelfontworpen cores, zo weten we nog niet wat de exacte prestaties zijn en de kloksnelheid. De vier Exynos M1-cores worden overigens nog steeds bijgestaan door vier zuinige Cortex A53-cores. Samsung zegt dat de Exynos 8890 tot 30% betere prestaties levert en 10% efficiënter is dan zijn voorganger.

Op het grafische vlak blijft Samsung vooralsnog afhankelijk van ARM. De Exynos 8890 maakt gebruik van de Mali-T880 MP12-gpu, de krachtigste ARM-gpu van dit moment. Deze grafische chip biedt ook ondersteuning voor 4K en levert op papier bijna tweemaal de prestaties van de Exynos 7420. Of de ondersteuning voor 4K ook betekent dat Samsung aan een mobiel product werkt met deze resolutie is nog onduidelijk, maar gezien de huidige ontwikkelingen zal het ons in ieder geval niet verbazen. Voor Samsung is het de allereerste all-in-one chipset, want het bedrijf heeft ook het modem geïntegreerd. Dit nieuwe modem biedt ondersteuning voor lte-cat12 en let-cat13 snelheden. Dit komt in de praktijk neer op een theoretische downloadsnelheid van 600Mbit/s en een upload van 150Mbit/s.


https://twitter.com/Ricciolo1/status/664469343380615169

De eerste producten met deze Exynos 8890-soc verwachten we al aan het begin van 2016. Volgens een nieuw gerucht is Samsung van plan om de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op 21 februari aan te kondigen. Dat is iets vroeger dan de Galaxy S6, maar dat scheelt slechts een week. Het ziet er dus naar uit dat Samsung met de Galaxy S7 vast zal blijven houden aan de traditionele planning, want het Mobile World Congress in Barcelona start dit jaar een dag later, op 22 februari. Dit jaar introduceerde het de Galaxy S6 ook al een dag voor de start van het evenement en in 2016 lijkt dus hetzelfde te gaan gebeuren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*