Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen 16-megapixel Britecell-camera

Smartphones

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge beschikken beide over een uitstekende camera, maar volgens het laatste nieuws wordt de camera van de Galaxy S7 nog een stuk beter. Tijdens Samsung’s eigen Investors Forums werd namelijk de nieuwe RWB Britecell camera aangekondigd en de verwachting is dat deze sensor, die door het bedrijf zelf is ontworpen, volgend jaar aan de achterzijde van de Galaxy S7, Galaxy S7 Ege, Galaxy S7 Edge+ en Galaxy Note 6 zal zijn te vinden.

Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge camera

De technologie achter de Britecell richt zich overigens niet op het verlagen van de resolutie en het vergroten van de pixels, want de sensor van de Galaxy S7 maakt juist gebruik van kleinere pixels. De nieuwe pixels zijn slechts 1 micron groot en 17% kleiner in vergelijking met de sensor van zijn voorganger. Het voordeel van deze techniek is dat de sensor ook in dunnere telefoons past en efficiënter met zijn energie omgaat.

Eerder dit jaar lekte er al een nieuwe Samsung sensor uit met een rood, wit blauw (RWB) kleurenpatroon, terwijl traditionele camera’s gebruik maken van een RGB-kleurenpatroon. Destijds werd deze sensor nog niet omschreven als de Britecell en ook werd er een 20 megapixelsensor getoond, terwijl er nu alleen nog wordt gesproken over een 16 megapixel variant, dezelfde resolutie als de camera van de Galaxy S6 generatie.

Samsung verwacht dat het vervangen van een groene door een witte pixel zal resulteren in betere foto’s onder slechte lichtomstandigheden, omdat de sensor simpelweg meer licht kan opnemen. De slides van de presentatie laten zien dat foto’s veel helderder zijn in vergelijking met bestaande smartphone camera’s. Verder zegt het bedrijf dat de ISOCELL-technologie ervoor zorgt dat het vervangen van de groene pixels geen negatief effect heeft op de kwaliteit.

Met de Galaxy S7 lijkt het bedrijf zoveel mogelijk gebruik te willen maken van onderdelen die intern zijn ontwikkeld. Eerder deze maande kondigde het al de Exynos 8 Octa aan met vier high-end die voor het eerst door Samsung zelf zijn ontworpen. Deze nieuwe chip is 30% sneller dan de Exynos 7420-soc van de Galaxy S6 en verbruikt tegelijkertijd ook nog eens 10% minder energie.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden naar verluidt op 21 februari 2016 aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, waar de nieuwste smartphones en tablets worden aangekondigd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*