Samsung Galaxy S7 krijgt aluminium unibody-behuizing

Smartphones

Galaxy-S7Een nieuw gerucht uit Zuid-Korea geeft ons mogelijk een idee welk materiaal Samsung gaat gebruiken voor de behuizing van de Galaxy S7. De bron van de site zou zijn claims hebben gebaseerd om enkele Galaxy S7 samples die al intern in ontwikkeling zijn bij de Koreaanse fabrikant. Eerder dit jaar introduceerde Samsung voor zijn Galaxy S-serie nog een volledig nieuw ontwerp met een metalen frame en een voor- en achterkant van Gorilla Glass 4, maar met de Galaxy S7 zou het bedrijf de bouwkwaliteit nog verder willen verbeteren door gebruik te maken van een magnesium unibody behuizing.

Samsung Galaxy S7

De site citeert enkele anonieme bronnen uit de toeleveringsketen van Samsung, die claimen dat Samsung enkele cases van magnesium heeft ontvangen van dezelfde leverancier die momenteel ook het aluminium frame produceert voor de huidige Galaxy S6 generatie. Volgens het artikel gaat het ditmaal om een unibody behuizing, en niet om een nieuw materiaal voor alleen het frame. De magnesium behuizing zou net zo glad zijn als het aluminium dat Apple gebruikt voor zijn huidige iPhones.

[sc:inpost-tekst ]

Voor de Galaxy S7 betekent een unibody dat de achterkant niet langer van glas wordt gemaakt en de S7 zou daardoor het eerste Samsung vlaggenschip kunnen zijn met een volledig metalen ontwerp. De keuze voor een magnesiumlegering biedt de nodige voordelen, want het materiaal is zowel licht als sterk en duurzaam. Magnesium is naar verluidt 2,8x zo sterk als aluminium, terwijl het materiaal 65% minder weegt. Daarnaast wordt magnesium minder snel warm dan aluminium, en dat is zeker een goede eigenschap voor de huidige generatie smartphones die door de alsmaar sneller wordende chipsets bij intensieve prestaties vrij heet kunnen worden.

De Samsung Galaxy S7 wordt naar alle waarschijnlijk in de eerste helft van 2016 uitgebracht. In de afgelopen weken is het toestel al verschillende malen gespot met een Snapdragon 820-soc en Exynos 8890-soc en 4GB werkgeheugen. Verder wordt er gesproken over een nieuwe 20-megapixelcamera en een 4K Super-AMOLED scherm.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*