iPhone 7 en iPhone 7 Plus: langere accuduur, Lightning EarPods

Smartphones

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen naar verluidt niet beschikken over een traditionele 3,5mm-koptelefoonaansluiting, en dit besluit resulteert vermoedelijk ook in een setje nieuwe EarPods. Vandaag zijn er enkele foto’s verschenen die laten zien hoe de EarPods met een Lightning-connector eruit zou kunnen komen te zien, we gebruiken het woord zou want volgens @OnLeaks zijn dit niet de officiële dopjes van Apple. Daarnaast claimt dezelfde bron ook meer informatie te hebben ontvangen over de accucapaciteit van de iPhone 7.

iPhone 7 en 7 Plus EarPods

Laten we beginnen met de EarPods oordopjes met Lightning-connector die eerder vandaag op het Chinese Weibo verschenen. Kort na publicatie werden de foto’s door dezelfde gebruiker offline gehaald, echter was het kwaad toen al geschied. De dopjes voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus verschillen qua uiterlijk niet van het huidige ontwerp en het enige verschil lijkt dan ook de Lightning-aansluiting te zijn.

De Lightning EarPods blijken eveneens niet origineel te zijn en na het zien van de foto’s verbaast ons dat niets. De connector is een stuk dikker in vergelijking met de Lightning-kabels van Apple en ook lijkt de afwerking minder van kwaliteit te zijn. Desalniettemin lijken fabrikanten van accessoires in China er duidelijk rekening mee te houden dat de nieuwe iPhones niet beschikken over een standaard koptelefoonaansluiting.

Verder zien we dat er een afstandsbediening aanwezig is voor het bedienen van de muziek, zonder dat je je iPhone hoeft gebruiken. Volgens een eerder gerucht zou Apple ook nog werken aan een setje draadloze AirPods met Bluetooth-connectiviteit, maar de kans dat deze dopjes standaard worden gebundeld met de nieuwe telefoons achten wij erg klein.

Langere accuduur?

Het verwijderen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting zal niet door iedereen worden toegejuicht, maar er is ook goed nieuws over de iPhone 7 te melden. Bronnen uit China hebben @OnLeaks namelijk geïnformeerd dat de accucapaciteit is toegenomen van 1715mAh (iPhone 6s) naar 1960mAh voor de iPhone 7, waardoor de telefoon het in theorie langer zou moeten kunnen uithouden.

Het is niet exact duidelijk hoe Apple de grotere accu in de iPhone 7 gaat plaatsen, terwijl het ontwerp volgens alle geruchten ongewijzigd blijft. Mogelijk maakt het bedrijf gebruik van de extra ruimte die vrijkomt door het verwijderen van de koptelefoonaansluiting. Een grotere accu hoeft overigens niet direct te resulteren in een langere accuduur, zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat de nieuwe Apple A10-soc of andere nieuwe technologieën meer energie verbruiken dan nu het geval is.

Apple heeft zelf nog geen informatie naar buiten gebracht over het volgende persevenement, maar gezien voorgaande jaren ligt het voor de hand dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in september worden gepresenteerd. De geruchten wijzen tot op heden op een nieuwe grotere camera voor de iPhone 7, een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus, aangepaste antennestrepen aan de achterzijde, een Smart Connector voor accessoires, een 4G/LTE-modem van Intel en mogelijk beschikt het goedkoopste model voor het eerst over 32GB aan opslaggeheugen.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*