LG Innotek gaat dubbele camera voor iPhone 7 Plus leveren

Smartphones

De iPhone 7 Plus wordt volgens verschillende bronnen voorzien van een camera met twee lenzen, en volgens de bronnen van Business Korea worden de cameramodules exclusief door LG geleverd. Op 8 juni vertelde een anonieme bron uit de industrie dat LG Innotek de dubbele camera gaat leveren voor de iPhone 7, die in september op de markt wordt gebracht.

iPhone 7 Plus camera

Het bedrijf begint mogelijk later deze maand al met de levering van de camera’s. LG Innotek is volgens de bron in ieder geval tot het einde van het jaar de exclusieve leverancier, volgend jaar zou Apple mogelijk ook andere leveranciers kunnen toevoegen. Tot op heden werd verwacht dat Sony verantwoordelijk zou zijn voor de levering van de dubbele camera’s, zo kondigde het bedrijf in mei nog aan dat het zich volledig gaat richt op de ontwikkeling van cameramodules die worden gebruikt in smartphones.

Het Japanse bedrijf is op dit moment verantwoordelijk voor de productie van de camera’s die aan de achterzijde van de iPhone 6s en 6s Plus zijn te vinden. Onduidelijk is nog of Sony wel de modules gaat leveren voor de reguliere iPhone 7, die net als zijn voorgangers beschikt over een enkele lens. Vorige maand ging al het gerucht dat LG Innotek een deel van de iPhone 7 Plus camera’s zou leveren, omdat Sony vanwege de aardbevingen achterloopt op schema, een bewering die door het bedrijf overigens wordt tegengesproken.

De verwachting is dat Apple de nieuwe iPhones op het jaarlijkse persevenement in september gaat onthullen. Eerder deze week toonden we je al enkele hoogwaardige renders, waarop het vermoedelijk ontwerp van beide toestellen is te zien. De meest ingrijpende verandering lijkt het verwijderen van de 3,5 mm koptelefoonaansluiting te zijn, waardoor gebruikers straks de Lightning-poort moeten gebruiken om muziek te luisteren. Verder gaan er geruchten dat Apple de behuizing van de iPhone 7 en 7 Plus water- en stofdicht zou willen maken. Over drie maanden kunnen we het met zekerheid zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*