Krijgen de iPhone 7 en 7 Plus ook een Smart Connector?

Smartphones

De Smart Connector van de huidige iPad Pro modellen maakt mogelijk later dit jaar ook zijn debuut op de iPhone 7 en 7 Plus, en het blijkt dat deze connector voor meer dingen kan worden gebruikt dan alleen het Smart Keyboard. Een nieuw oplaaddock van Logitech laat namelijk zien dat de Smart Connector mogelijk ook kan worden ingezet voor het opladen van de iPhone 7 en 7 Plus.

Smart Connector voor iPhones

Het Logi Base-dock van Logitech levert namelijk stroom via de Smart Connector, in plaats van via traditionele Lightning-poort. Ten tijde van de introductie van de Smart Connector werd gedacht dat de drie contactpuntjes alleen konden worden gebruikt voor het uitwisselen van data en het leveren van stroom naar een accessoire. Dat is ook een van de redenen waarom het minder aannemelijk was dat Apple deze Smart Connector zou willen inzetten voor de iPhone 7 en 7 Plus, vooral wanneer de contactpuntjes pal naast de Lightning-poort zouden worden geplaatst.

Het nieuws dat de Smart Connector in staat zou zijn om de iPhone 7 en 7 Plus op te kunnen laden zou er ook op kunnen duiden dat Apple inderdaad plannen heeft om de 3,5mm koptelefoonaansluiting te verwijderen. Het is in dit geval bijvoorbeeld mogelijk om de telefoon op te laden terwijl je muziek aan het luisteren bent. Vermoedelijk zal je in dit geval wel een tweede oplader moeten aanschaffen, omdat de Lightning-oplader niet werkt met de drie contactpuntjes van de Smart Connector.

Daarnaast ligt het voor de hand dat Apple en andere fabrikanten met iPhone-accessoires nieuwe accuhoesjes gaan introduceren die niet langer via de Lightning-poort hoeven te worden aangesloten, omdat ze ook de Smart Connector kunnen gebruiken voor het opladen van de accu. Deze cases kunnen daardoor ook een stukje kleiner worden gemaakt.

De Worldwide Developers Conference vindt plaats in juni en het is goed mogelijk dat Apple tijdens dit evenement meer details vrijgeeft over de verdere mogelijkheden van de Smart Connector. Op de iPhone 7 en 7 Plus moeten we nog wat langer wachten, want beide telefoons worden doorgaans in september aangekondigd en begin oktober gelanceerd in de Benelux.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*