iPhone 7 en iPhone 7 Plus krijgen minimaal 32GB opslag

Smartphones

De volgende generatie iPhones, vermoedelijk de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, zouden naar verluidt voor het eerst met standaard 32GB aan opslaggeheugen worden uitgerust. De huidige modellen zijn nog altijd verkrijgbaar met slechts 16GB, echter lijkt Apple dit jaar eindelijk deze minimale hoeveelheid opslaggeheugen te gaan verdubbelen. Dat is in onze ogen ook duidelijk nodig, want de vlaggenschepen van de concurrentie beschikken al enige tijd over minimaal 32GB opslag.

iPhone 7 en 7 Plus opslaggeheugen

In de afgelopen weken en maanden hebben we dit gerucht vaker voorbij zien komen, maar ditmaal is het The Wall Street Journal die met het nieuws komt. De bronnen waarmee is gesproken bevestigen dat de goedkoopste iPhone 7 en 7 Plus-varianten in vervolg met 32GB aan opslag kopen in plaats van 16GB.

Het model met 16GB is misschien voldoende wanneer je je iPhone alleen gebruikt om te mailen en het web te bezoeken, maar wanneer je besluit om apps te installeren, foto’s te maken in video’s in 4K op te nemen, dan merk je dat het simpelweg niet voldoende is. Daarnaast kan de 16GB aan opslag ook niet volledig worden benut, omdat besturingssysteem eveneens ruimte in beslag neemt, waardoor er effectief slechts rond de 12GB beschikbaar is.

Het is niet geheel duidelijk wat er met de overige varianten gaat gebeuren. In juni verschenen er in China verschillende geruchten die suggereerden dat de iPhone 7-serie wordt aangeboden met 32GB, 128GB of 256GB aan opslag. Apple zou daarmee de consument willen aanmoedigen om toch te kiezen voor het duurdere model met meer opslaggeheugen. Een andere optie is dat het de prijs van de iPhone 7 en 7 Plus met 32GB gaat verhogen, terwijl de prijzen van de huidige modellen met 64GB en 128GB aan opslag ongewijzigd blijven.

De verwachting is dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus tijdens het jaarlijkse persevenement in september worden aangekondigd. Het ontwerp blijft in vergelijking met de afgelopen twee generatie grotendeels hetzelfde, afgezien van de aangepaste antennestrepen die niet langer horizontaal over de achterkant lopen en de verwijdering van de traditionele 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Andere features waarover wordt gesproken zijn een water- en stofdichte behuizing, een grotere camera voor de iPhone 7, een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus en een door TSMC geproduceerde Apple A10-soc.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*