iPhone 7

Pre-order
Apple Smartphone
8.2

Gebruikersscore

De iPhone 7 is het huidige vlaggenschip van Apple en de opvolger van de iPhone 6s. Het toestel werd op woensdag, 7 september aangekondigd en brengt een groot aantal verbeteringen, waaronder een nieuwe camera, een langere accuduur, nieuwe kleuren, meer opslaggeheugen en een snellere processor. Op 16 september 2016 werd de iPhone 7 in Nederland gelanceerd voor een adviesprijs vanaf 769 euro.

Alles over de iPhone 7

Apple heeft met de iPhone 7 opnieuw vastgehouden aan het ontwerp van zijn voorgangers, met enkele zichtbare veranderingen, zoals de aangepaste antennestrepen en de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting. De smartphone wordt voor het eerst aangeboden in matzwart en glanzend gitzwart. De kleur spacegrijs verdwijnt, terwijl de kleuren goud, zilver en roségoud zijn behouden.

Wat moet je weten?

 • Apple A10 Fusion-soc
 • 2 uur langere accuduur
 • Water- en stofbestendig
 • Betere camera met grotere diafragmaopening
 • Kleuren: zwart, gitzwart, goud, zilver en roségoud
 • Opslag: 32GB, 128GB of 256GB
 • Vanaf 769 euro
 • Pre-orders vanaf 9 september
 • Lancering op 16 september 2016

Prijzen

 • iPhone 7 los kopen
 • iPhone 7 abonnement
Winkel Levering iPhone 8 iPhone 8 Plus Abonnement Meer informatie
KPN 22-09  Vanaf €55,- per maand Vanaf €58,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl 22-09  Vanaf €46,- per maand  Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 22-09  Vanaf €46,- per maand Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile 22-09  Vanaf €50,- per maand Vanaf €55,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer.nl 22-09  Vanaf €46,- per maand Vanaf €49,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone 22-09  Vanaf €55,- per maand Vanaf €59,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Belsimpel.nl 22-09 Vanaf €46,- per maand Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
iPhone 7 32GB  128GB 256GB Bestellen
Coolblue € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
Bol.com € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
Media Markt € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
Wehkamp € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
Mobiel.nl € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
GSMWijzer.nl € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
Belsimpel.nl € 769,- € 879,- € 989,- Bekijken
iPhone 7 Plus 32GB  128GB 256GB Bestellen
Coolblue € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken
Bol.com € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken
Media Markt € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken
Wehkamp € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken
Mobiel.nl € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken
GSMWijzer.nl € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken
Belsimpel.nl € 909,- € 1019,- € 1129,- Bekijken

iPhone 7 kopen, lancering en prijzen

Apple begint op 9 september 2016 met het aannemen van pre-orders en een week later start de uitlevering vanaf dat moment liggen de toestellen ook in de Nederlandse winkels. In de Verenigde Staten is de prijs ongewijzigd gebleven, echter zorgt de huidige wisselkoers ervoor dat de prijzen in Europa een fractie hoger liggen in vergelijking met de iPhone 6s-serie. Het goede nieuws is dat je in ruil meer opslaggeheugen krijgt.

iphone-7Het bedrijf heeft van alle configuraties de hoeveelheid opslaggeheugen verdubbeld. De goedkoopste iPhone 7 beschikt over 32GB aan opslaggeheugen en heeft een adviesprijs van 769 euro gekregen. Voor 879 euro haal je de 128GB-versie in huis en het duurste model is het 256GB-model met een prijs van 989 euro. Maak je momenteel gebruik van een toestel met 16GB opslag, dan raden we je aan om te kiezen voor de 32GB-versie. In alle andere gevallen is het verstandig om voor het model met 128GB of 256GB opslag te gaan.

iPhone 7 ontwerp: wat is er nieuw?

De iPhone 7 is niet voorzien van een geheel nieuw ontwerp, ondanks het feit we niet in tussenjaar zitten. Het uiterlijk is gebaseerd op dat van de iPhone 6- en 6s-serie, met enkele welkome veranderingen zoals nieuwe kleuren, een IP67-rating en aangepaste antennestrepen.

Om de nieuwe telefoon toch een geheel nieuwe look te geven introduceerde Apple twee nieuwe kleuren: matzwart en glanzend gitzwart (alleen beschikbaar met 128GB of 256GB opslag). Apple waarschuwt dat er op de gitzwarte behuizing eerder krassen zijn te zien bij normaal gebruik, de aluminium behuizing is overigens net zo sterk als de overige kleuren. Verder verdwijnt de kleur spacegrijs, terwijl de kleuren goud, zilver en roségoud nog steeds beschikbaar zijn.

Geen 3,5mm-koptelefoonaansluiting

In vergelijking met de laatste twee generaties zijn er enkele verschillen zichtbaar. De belangrijkste verandering is in onze ogen de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Volgens Apple was dit noodzakelijk om de iPhone 7 water- en stofdicht te maken en ook biedt het meer ruimte voor andere onderdelen, zoals een tweede speaker voor de weergave van stereo-geluid. Het resultaat is dat gebruikers van de iPhone 7 in de toekomst gebruik moeten maken van de Lightning-poort om een koptelefoon aan te sluiten.

iphone-7

Het goede nieuws is dat de iPhone 7 standaard wordt geleverd met een Lightning naar 3,5mm-adapter, zodat je zonder problemen je ‘oude’ koptelefoons kan gebruiken. De verpakking bevat eveneens nieuwe Lightning EarPods, die je rechtstreeks op de telefoon kan aansluiten zonder gebruik te hoeven maken van de adapter.

Water- en stofdicht

De iPhone 7 is de eerste telefoon van Apple met een IP67-rating en dat betekent dat de behuizing water- en stofdicht is. Volgens de standaard moet de smartphone zonder schade een half uur tot een meter onder water kunnen. Helaas valt waterschade nog altijd niet onder de garantievoorwaarden van Apple.

De look en feel van de telefoon is vergelijkbaar met de iPhones van de afgelopen twee generaties. De randen zijn opnieuw afgerond en de iPhone 7 ligt daardoor uiterst comfortabel in de hand. Een veel gehoorde klacht over het ontwerp van de oude toestellen had betrekking tot de antennestrepen aan de achterzijde, en Apple heeft goed naar de kritiek van zijn gebruikers geluisterd. De strepen lopen op de iPhone 7 alleen nog over de boven- en onderste rand en niet langer horizontaal over de achterkant. Het zorgt ervoor dat de smartphone een stukje eleganter oogt dan zijn voorgangers.

iPhone 7 waterdicht

Thuisknop

Onder het scherm van de iPhone 7 is nog steeds de iconische thuisknop te vinden, echter kan de knop niet langer fysiek worden ingedrukt. Apple heeft gekozen voor een drukgevoelige thuisknop met haptische feedback, waardoor de knop trilt onder je vinger om een klik te simuleren, in plaats van dat je de knop fysiek kan indrukken. De technologie is te vergelijken met het drukgevoelige Force Touch-trackpad van de recente MacBooks, hoewel het effect op de iPhone 7 minder is. Je went er uiteindelijk wel aan, maar een fysieke knop geniet onze voorkeur.

Apple heeft de Touch ID-vingerafdrukscanner nog steeds geïntegreerd in de thuisknop, maar de functionaliteit is in vergelijking met iOS 9 aangepast. Wanneer je de iPhone 7 oppakt wordt het scherm automatisch ingeschakeld, zodat je direct een overzicht van je notificaties krijgt te zien en ook kun je de telefoon ontgrendelen door je vinger op de thuisknop te leggen.

Beeldscherm

Het scherm van de iPhone 7 is 4,7-inch groot en heeft resolutie van 1334 x 750 pixels, en daarmee blijft de smartphone duidelijk achter in vergelijking met concurrerende telefoons. Apple is van mening dat het aantal pixels per inch voldoende is en dat een hogere resolutie ten koste gaat van de prestaties en accuduur. Daarbij moeten we opmerken dat het vrijwel onmogelijk is om individuele pixels te zien op het scherm, hoewel het verschil met een Quad HD-scherm wel zichtbaar is. Een upgrade naar 1080p had dan ook niet misstaan.

iPhone 7 en 7 Plus pre-orderOndanks de relatief lage resolutie zijn we wel te spreken over de kwaliteit van het scherm. Er kunnen meer kleuren worden weergeven, omdat het scherm door Apple is afgesteld op de dci-p3-kleurstandaard. De contrastverhouding ziet er daardoor beter uit, hoewel de verschillend niet enorm zijn. Een andere verbetering is de hogere helderheid; volgens Apple kan het scherm 25 procent feller, waardoor deze makkelijker in direct zonlicht is af te lezen. De drukgevoelige 3D Touch-technologie is eveneens aanwezig en heeft met iOS 10 meer functionaliteit gekregen.

Camera

Aan de achterzijde van de iPhone 7 is een 12 megapixelcamera geplaatst, met een nieuwe sensor en beeldprocessor. De cameramodule steekt verder uit de behuizing en dat kan voor de nodige irritatie zorgen bij degenen die hun telefoon graag plat op de tafel leggen. Dat is ook direct het enige nadeel, want de nieuwe camera is op alle vlakken beter dan zijn voorganger.

De lens heeft een diafragma van f/1.8, tegenover f/2.2 van de iPhone 6s. Het resultaat is dat er meer licht op de sensor valt, waardoor de camera bij weinig licht aanzienlijk beter presteert. De grotere sensor zorgt er eveneens voor dat er sneller kan worden scherpgesteld en dat foto’s meer details en minder ruis bevatten. Bovendien beschikt de iPhone 7 voor het eerst over optische beeldstabilisatie, een feature die tot op heden exclusief beschikbaar was voor de Plus-versie. Video’s kunnen worden opgenomen in een 4k-resolutie op 30 frames per seconde.

iphone 7 en 7 Plus cameraSelfies kunnen worden geschoten met de 7-megapixelfrontcam, die net als de iPhone 6s het scherm kan laten oplichten om een selfie te maken in een donkere omgeving. Een andere feature die vorig jaar werd geïntroduceerd zijn de bewegende Live Foto’s en dit jaar maakt deze modus optimaal gebruik van de toegevoegde optische beeldstabilisatie.

Processor en accuduur

In de iPhone 7 zit de Apple A10 Fusion-soc en dat is de allereerste quadcore chipset voor de iPhone. Het idee achter de chipset is het best te vergelijken met de big.LITTLE-architectuur van ARM, waarbij een aantal krachtige cores worden gecombineerd met zuinigere cores voor lichtere taken. De A10 bestaat uit twee krachtige cores voor prestaties en twee efficiëntere cores die op 1/5 van de snelheid zijn geklokt. Deze opzet moet zorgen voor 50% snellere prestaties en een lager energieverbruik. Over de gpu gaf het bedrijf geen details vrij, echter sprak men over console-achtige grafische kwaliteiten.

Het ontwerp van de quadcore A10 heeft geresulteerd in een sterk verbeterde accuduur. De iPhone 7 gaat bij regulier twee uur langer mee dan de iPhone 6s en de iPhone 7 Plus weet het een uur langer vol te houden in vergelijking met de iPhone 6s Plus. Wat de exacte capaciteit is van de accu’s maakte Apple niet bekend.

Apple A10Op draadloos gebied biedt de iPhone 7 ondersteuning voor lte-advanced met een maximale downloadsnelheid van 450Mbit/s. Apple maakt naar alle waarschijnlijkheid gebruik van het Intel XMM 7360-modem. De iPhone 6s-serie kan in theorie downloadsnelheden behalen van maximaal 300Mbit/s. In Nederland zullen we niet veel profijt hebben van de verhoogde snelheden, want de pieksnelheden gaat hier tot maximaal 225Mbit/s – afhankelijk van je abonnement en provider.

iOS 10

Uit de doos draaien de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op iOS 10, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. De update brengt een groot aantal nieuwe features en kleine verbeteringen.

 • Raise to Wake – Om het scherm van je iPhone in te schakelen hoef je niet langer een knop in te drukken, want de versnellingsmeter herkent direct wanneer je de telefoon oppakt. Je krijgt daarmee direct toegang tot alle notificaties en door de thuisknop in te drukken kun je het toestel met je vingerafdruk ontgrendelen.
 • Interactieve notificaties – Met iOS 10 kun je direct reageren op notificaties zonder dat je daarvoor de app hoeft te openen. Je kan bijvoorbeeld direct reageren op een notificatie via de Berichten-app zonder het vergrendelscherm te verlaten.
 • Siri – De virtuele assitent Siri kan voor het eerst andere apps bedienen. Je kan haar bijvoorbeeld vragen om te zoeken naar foto’s via Pinterest, een bericht te versturen via WhatsApp of een training te stoppen met Runtastic. Ontwikkelaars van derde partijen kunnen zelf ondersteuning gaan toevoegen voor Siri.

Daarnaast introduceerde Apple een knop om alle notificaties te verwijderen, een aangepast Control Center met 3D Touch-snelkoppelingen, widgets voor het lockscreen met video ondersteuning, verbeterde Berichten-, Foto-, Muziek en Kaarten-apps en de mogelijkheid om je domotica bedienen vanuit de Woning-app. Apple brengt iOS 10 op 13 september uit voor alle recente iPhones en iPads.

Laatste Nieuws

iPhone 7 (Plus) populairder dan iPhone 8 (Plus)

De iPhone X is Apple’s komende vlaggenschip, maar het bedrijf bracht eind september ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus op de markt. Beide toestellen zijn gebaseerd op het uiterlijk van de voorgaande mod...[Lees Verder]

iPhone 8 vergeleken met iPhone 7/7 Plus en concurrentie

In de afgelopen dagen verschenen er verschillende renders van de iPhone 8, waarop een radicaal nieuw ontwerp te zien was. De enige vraag die we nog hadden is hoe groot de telefoon zou worden en dankzi...[Lees Verder]

Apple kondigt rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan

Apple heeft vandaag een rode variant van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd. Het betreft een (PRODUCT)RED Special Edition, een variant waarvoor Apple per verkocht product 1 dollar overmaakt naa...[Lees Verder]

Eerste jailbreak voor iPhone 7 en 7 Plus uitgebracht

Mocht je in het bezit zijn van de iPhone 7 of 7 Plus en de update naar iOS 10.2 nog niet hebben uitgevoerd, dan kun je sinds vandaag je toestel voorzien van een jailbreak. Het is de eerste jailbreak v...[Lees Verder]

Kleine groep iPhone 7 Plus-gebruikers klaagt over defecte camera

De Samsung Galaxy Note 7 heeft ons dit jaar geleerd dat er zelfs bij grote fabrikanten het nodige kan misgaan en het laat maar weer eens zien dat het ontwikkelen en produceren van een telefoon een com...[Lees Verder]

iPhone 7 (Plus): best verkopende smartphones, voorraadproblemen opgelost

Apple introduceerde en lanceerde de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in september en ondanks het feit dat het bedrijf voor het derde jaar op rij bleef vasthouden aan het inmiddels gedateerde iPhone 6-ontwerp...[Lees Verder]

iPhone 7 en 7 Plus in glanzend ‘Jet White’ op komst?

Apple heeft naar verluidt plannen om de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in de nabije toekomst ook in het wit aan te bieden. Het Japanse Mac Otakara claimt dat ‘Jet White’ de zesde kleur zou kunnen worden, h...[Lees Verder]

‘Glazen ontwerp voor opvolger iPhone 7 en 7 Plus’

Apple werkt momenteel aan drie nieuwe iPhone 8-modellen die in 2017 zullen verschijnen, zo claimt het Japanse Nikkei. De opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus zouden alle drie zijn voorzien van een glaz...[Lees Verder]

iPhone 7 Plus presteert beter dan Google Pixel

De Samsung Galaxy Note 7 werd geïntroduceerd om te concurreren met de iPhone 7 en 7 Plus, maar zoals we allemaal weten liep het door een ontploffende accu geheel anders en inmiddels is de productie en...[Lees Verder]

Video: iPhone 7 of 7 Plus met 32GB opslag is aanzienlijk langzamer

Onlangs toonde een door GSMAerna uitgevoerde test aan dat de iPhone 7 en 7 Plus met 32GB opslag bij het schrijven en lezen van data minder presteerden dan de modellen met 128GB of 256GB opslag. Een ni...[Lees Verder]

Volg
iPhone 7

De iPhone 7 is sinds 16 september 2016 te koop in Nederland. Het ontwerp van Apple's nieuwste vlaggenschip is gebaseerd op dat van zijn voorgangers, met enkele subtiele veranderingen, zoals de nieuwe kleuren en de aangepaste antennestrepen. In Nederland heeft de iPhone 7 een adviesprijs gekregen van 769 euro.

 • Apple A10 Fusion-soc
 • 4,7-inch IPS-scherm (1334 x 750 pixels)
 • 2GB LPDDR4 werkgeheugen
 • 12-megapixelcamera (f/1.8)
 • 7-megapixelfrontcam
 • Water- en stofbestendig
 • Geen 3,5mm koptelefoonaansluiting
 • Lightning EarPods
 • Stereo speakers
 • Drukgevoelig 3D Touch-scherm
 • Touch ID vingerafdrukscanner
 • Zwart, gitzwart, goud, rosegoud, zilver
 • iOS 10
8.2
Gemiddelde gebruikersscore
31 stemmen
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Introductie:
Fabrikant:

Afbeeldingen

Geen content beschikbaar.