Intel gaat iPhone 7 en 7 Plus voorzien van snellere modem-chips

Smartphones

Eind 2015 verscheen er al een gerucht dat Apple een groot deel van de iPhone 7 en 7 Plus modem-chips zou willen laten produceren door Intel, terwijl het in de afgelopen jaren altijd exclusief gebruik heeft gemaakt van de chips van Qualcomm. Het gebruik van een 4g-modem van Intel zou in potentie snellere draadloze verbinden kunnen opleveren, hoewel er ook nog steeds gebruik zal worden gemaakt van de modem-chips van Qualcomm. Sinds het gerucht is het relatief stil gebleven, maar CLSA Securities analist Srini Pajjuri blies het gerucht kort voor het weekend nieuw leven in.

Hogere 4g-snelheden voor iPhone 7?

Pajjuri zegt dat Intel een groot deel van de 4g-chips gaat produceren voor de iPhone 7 en 7 Plus. Het zou hier gaan om 30 tot 40 procent van de gehele productie. Qualcomm zou de resterende orders voor zijn rekening nemen. “Apple wil de afhankelijkheid van Qualcomm verminderen, echter is het niet van plan om de chipmaker volledig uit te sluiten. De analist verwacht zelfs dat Qualcomm in 2017 een grotere order mag verwachten”, aldus NDTV.

Momenteel zouden er bij Intel meer dan 1000 mensen werken aan het Intel 7360 LTE-modem voor de iPhone 7 en 7 Plus. Het modem zou een theoretische downloadsnelheid van 450 Mbps kunnen halen en een uploadsnelheid van 100 Mbps. In Nederland hebben we daar overigens nog weinig aan, want de maximale theoretische snelheid bedraagt hier 150 Mbps en volgens KPN is de gemiddelde snelheid van een 4g-verbinding 35 Mbps (down) en 10 Mbps (up). Het huidige modem van de iPhone 6s en 6s Plus heeft een maximale downloadsnelheid van 300 Mbps. Mogelijk wil Apple het gat met de concurrentie dichten, aangezien Samsung, LG en HTC al enige tijd smartphones aanbieden die snelheden kunnen halen tot 450-600 Mbps.

In de toekomst zou Apple plannen hebben om een soc (system-on-chip) te ontwikkelen die een Apple Ax-processor en een 4g-modem bevat. Het combineren van de twee moet resulteren in een lager energieverbruik en betere prestaties. Om dit te bewerkstelligen zou Apple een licentie op het modem kunnen nemen en Intel zou daarnaast interesse hebben om de chipset zelf te produceren op een 14nm-procedé.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*