iPhone 7 foto toont ontwerp, camera en aangepaste antennestrepen

Smartphones

Op de onderstaande foto is naar verluidt de daadwerkelijke achterkant van de iPhone 7 te zien, en geen case of mockup. Het interessantste aan de foto is de cameramodule, die opnieuw buiten de behuizing steekt maar ook iets bol lijkt te lopen. De plaatsing van de camera is ook anders in vergelijking met de huidige iPhones; de module ligt een stuk dichter bij de linker bovenhoek. De opening voor de lens van camera lijkt iets groter te zijn dan de huidige 12-megapixelcamera van de iPhone 6s. Mocht de foto authentiek blijken te zijn, dan kunnen we ook een streep zetten door de geruchten die suggereerden dat de camera van de iPhone 7 niet langer een uitstulping zou krijgen.

iPhone 7 ontwerp

Het blijft voorlopig moeilijk in te schatten hoe serieus we de foto moeten nemen. Tot op heden zijn er vrijwel alleen nog maar tegenstrijdige geruchten over de iPhone 7 en 7 Plus verschenen, en de lage resolutie van de foto helpt ook al niet mee. Wat we wel kunnen bevestigen is dat het ontwerp overeenkomt met eerder gelekte schematische tekeningen. Daarnaast lekte dezelfde bron in 2014 ook het ontwerp van iPhone 6, waardoor we niet kunnen uitsluiten dat dit het uiteindelijke ontwerp gaat worden en dat is al een stap in de goede richting.

De bron heeft nog geen foto’s gepubliceerd van de iPhone 7 Plus, die naar verwachting de beschikking krijgt over een cameramodule met twee lenzen aan de achterzijde. Apple zou een algoritme voor deze camera hebben ontwikkeld dat de afbeeldingen van twee onafhankelijke beeldsensoren combineert tot een enkele foto van een hogere kwaliteit. Het is aannemelijk dat dit een exclusieve feature van de iPhone 7 Plus wordt vanwege het grotere 5,5-inch formaat.

Verder zien we op de foto van de reguliere iPhone 7 de aangepaste antennestrepen. Op de iPhone 7 zullen ze vermoedelijk alleen nog over de bovenste en onderste rand lopen, terwijl ze op de huidige modellen ook horizontaal over de achterkant lopen. Deze oplossing ziet er een stuk eleganter uit en zorgt voor een strakker uiterlijk. De bron van de foto toonde ook nog enkele schermonderdelen van het toestel, die gelijkwaardig zijn aan die van de iPhone 6s.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone 7 en 7 Plus geen geheel nieuw ontwerp krijgen. Apple richt zich opnieuw op het verbeteren van de camera, chipset en andere interne updates. Er gaan geruchten dat het beide telefoons ook waterdicht zou willen maken en volgens bepaalde sites zou dit besluit samenvallen met de verwijdering van de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Daar zijn wij het persoonlijk niet mee eens, omdat verschillende fabrikanten al hebben laten zien dat het ook prima mogelijk is om waterdichte telefoons te maken zonder de 3,5mm-jack te verwijderen of af te dichten met een klepje.

Mocht Apple de koptelefoonaansluiting verwijderen, dan zullen klanten gebruik moeten maken van de Lightning-connector of Bluetooth voor het draadloos afspelen van muziek. Daarnaast wordt er gesproken over een variant met 256GB aan opslaggeheugen, terwijl het bedrijf nog steeds zou vasthouden aan 16GB voor het instapmodel.

De iPhone 7 en 7 Plus zullen in september tijdens het jaarlijkse Apple persevenement worden aangekondigd. Beide toestellen zullen draaien op iOS 10, dat op 13 juni tijdens de Worldwide Developer Conference in San Francisco wordt aangekondigd. In 2017 zou Apple de iPhone een grotere upgrade willen geven met oledschermen en een glazen ontwerp.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*