Geen thuis-knop en 4k-scherm voor Galaxy S8

Smartphones

De Samsung Galaxy S8 wordt naar verluidt op 26 februari 2017 aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona en in de afgelopen periode zijn er al de nodige geruchten over het toestel verschenen. Zo wordt er gesproken over de introductie van een nieuw ontwerp zonder thuis-knop, een slimme digitale assistent en een Plus-versie met een 4k-scherm.

Geen 4K voor Galaxy S8

Een Chinese Weibo-gebruiker claimt echter dat Samsung met de Galaxy S8 blijft vasthouden aan de huidige QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Recente geruchten suggereerden dat er twee verschillende versies van de Galaxy S8 in ontwikkeling zouden zijn; een model met een 5,1” QHD-scherm en een 5,5”-versie met een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels).

Het gebruik van een 4K-scherm biedt echter alleen voordelen bij de weergave van content in virtual reality. De Galaxy S8 moet in dit geval namelijk alle beelden voor beide ogen afzonderlijk renderen, waardoor de effectieve resolutie wordt gehalveerd. Dit is ook de reden waarom tekst en andere objecten er in virtual reality minder scherp uitzien. Een 4K-scherm biedt daarbij uitkomst, echter zijn de huidige mobiele gpu’s nog niet krachtig genoeg om beelden in deze resolutie vloeiend weer te geven. Een dergelijk scherm heeft eveneens een negatieve invloed op de accu, hoewel we vermoeden dat Samsung de renderingresolutie bij regulier gebruik automatisch zal terugschroeven naar QHD.

Samsung neemt afscheid van thuis-knop

Dezelfde bron zegt ook dat leveranciers van Samsung nog geen bestellingen hebben gekregen voor componenten voor een thuis-knop. Eind oktober bereikte ons het nieuws dat de Galaxy S8 mogelijk wordt voorzien van een optische vingerafdrukscanner. Samsung kan daardoor de sensor verwerken in het scherm, waardoor het niet langer een fysieke thuis-knop onder het scherm hoeft te plaatsen.

Daarnaast bevestigde Samsung onlangs dat het volgend jaar een smartphone zonder schermranden op de markt gaat brengen. Door verschillende sensors te integreren in het scherm zou de relatieve schermgrootte van dit model boven de 90 procent uitkomen. Dit percentage ligt aanzienlijk hoger dan de 72,3 procent van de Galaxy S7 of de 76,1 procent van de Galaxy S7 Edge. Volgens Samsung zal de relatieve schermgrootte in de komende jaren zelfs stijgen naar 99 procent, wat betekent dat iedere rand en hoek gevuld is met beeldscherm.

Naast een nieuw ontwerp wordt er ook gesproken over een dubbele camera, een irisscanner, een optische vingerafdrukscanner, een snellere Exynos 8895-soc met 6GB lpddr4x-geheugen, 64GB ufs 2.1-flashgeheugen en de toevoeging van de virtuele assistent Viv van het onlangs overgenomen Viv Labs.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 oktober een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren