Chipset van Galaxy S8 wordt efficiënter en sneller dankzij 10nm-finfet-procedé

Smartphones

Samsung heeft vandaag aangekondigd dat het als eerste chipproducent is begonnen met de finfet-productie van soc’s op 10nm. Het 10nm-finfet-procedé zal een positieve uitwerking hebben op de prestaties en de accuduur van toekomstige smartphones. De eerste apparaten met de kleinere 10nm-chips worden begin 2017 verwacht.

Galaxy S8 krijgt 10nm-chip

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zei nog niet weke apparaten gebruik gaan maken van deze efficiëntere chips, echter claimen verschillende bronnen dat de Galaxy S8-serie wordt aangedreven door de 10nm Exynos 8895-soc. We weten daarnaast dat de Galaxy S8 op 26 februari 2017 wordt aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens Samsung zorgt de overstap van 14nm naar 10nm voor een prestatiewinst van 27 procent of een afname van het energieverbruik met 40 procent.

De Samsung Galaxy S8 wordt naar verluidt voorzien van een 4k-scherm met ondersteuning voor virtual reality, en om dit enorme aantal pixels aan te sturen is er ook een nieuwe en snellere processor nodig. Samsung zou de cpu-cores opnieuw intern hebben ontwikkeld, terwijl ARM met de G71 verantwoordelijk is voor de gpu.

Op de site van ARM is te lezen dat de Mali G71-gpu is ontwikkeld om aan de behoeften van de nieuwe industriële ontwikkelingen te voldoen, zoals de Vulkan-api van Khronos evenals de steeds groeiende vraag naar een vloeiende mobiele virtual reality ervaring. Het is helaas nog niet duidelijk of de gpu ook daadwerkelijk krachtig genoeg is om VR content in 4k te renderen.

De chipset zal verder worden bijgestaan door 6GB lpddr4x-geheugen en ook zou er 64GB ufs 2.1-flashgeheugen beschikbaar zijn, met de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden via een geheugenkaartje. Andere veranderingen die worden verwacht zijn een dubbele camera aan de achterzijde, waarmee het mogelijk wordt om optisch te zoomen, de introductie van de virtuele assistent Viv van het recentelijk overgenomen Viv Labs en de verwijdering van de thuis-knop aan de voorzijde, waarbij de vingerafdrukscanner mogelijk in het scherm wordt geïntegreerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*