Samsung Galaxy S8 krijgt Plus-versie met 4k-scherm en dubbele camera

Smartphones

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S8, en mogelijk de S8 Plus, eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd. Samsung zou zijn aankomende vlaggenschip niet eerder dan gebruikelijk aankondigen, ondanks de problemen met de Galaxy Note 7. In de Chinese sociale media zijn daarnaast enkele nieuwe details verschenen wat betreft de hardware.

Samsung Galaxy S8 specificaties

Het Koreaanse bedrijf werkt naar verluidt momenteel aan twee verschillende versies van de Galaxy S8. Het kleinste model, de Galaxy S8, is voorzien van een 5,1-inch gebogen amoled-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels (Quad HD), 576 pixels per inch. De Galaxy S8 Plus heeft een groter 5,5-inch amoled-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels (4k), goed voor 801 pixels per inch. We vermoeden dat deze hogere resolutie alleen wordt gebruikt bij het bekijken van content in 4k en virtual reality, terwijl de accu bij regulier gebruik wordt ontzien.

schermafbeelding-2016-10-11-om-09-25-00

Samsung lijkt daarmee de tactiek van Apple te volgen, want de Plus-versie is op papier duidelijk de betere keuze. Volgens de geruchten krijgt de 5,1-inch Galaxy S8 een enkele cameralens (LightUp Camera); de Galaxy S8 Plus zou de beschikking krijgen over een dubbele camera (Light+ Camera) waarmee het onder andere mogelijk moet worden om optisch te zoomen. De nieuwe camerasensors moeten ook zorgen voor betere prestaties bij weinig licht.

Onder de motorkap van de internationale versie vinden we de door Samsung ontwikkelde 10nm Exynos 8895-soc, met een aanzienlijk snellere cpu en gpu. De ARM Mali G71-gpu is naar verluidt 1,8 keer krachtiger dan de Mali T880 MP12-gpu, die werd gecombineerd met de Exynos 8890-soc van de Galaxy S7, S7 Edge en Note 7. Er is ook een versie in ontwikkeling met de Qualcomm Snapdragon 830-soc, die eveneens sterk verbeterde prestaties brengt. Beide versies maken gebruik van ufs 2.1-flashgeheugen en 6GB van het snellere LPDDR4X-geheugen.

Daarnaast gaat Viv, een virtuele assistent van het onlangs overgenomen Viv Labs, een belangrijke rol spelen in de software van beide modellen. Het is aannemelijk dat de bestaande S Voice-app in zijn geheel gaat verdwijnen.

De onthulling van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge zal op 26 februari 2017 plaatsvinden op het Mobile World Congress in Barcelona.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*