Samsung Galaxy S8 krijgt versie met randloos oledscherm

Smartphones

De Galaxy S8 van Samsung wordt naar verluidt in twee versies aangeboden en één daarvan wordt mogelijk voorzien van een ontwerp met minimale schermranden. Een ingenieur van Samsung, Park Won-sang, onthulde tijdens een beurs dat het volgend jaar een smartphone zonder schermranden op de markt gaat brengen.

Randloos scherm voor Galaxy S8

In de afgelopen maanden verschenen er al geruchten dat Samsung van plan zou zijn om gebruik te maken van een optische vingerafdrukscanner in de Galaxy S8, zodat het de onderste bezel van de telefoon, inclusief thuis-knop, kan weglaten. De overige sensors, die momenteel nog in een bezel boven het scherm zijn geplaatst, zouden in het scherm worden geïntegreerd. Tijdens de presentatie toonde de ingenieur een concept van een Galaxy S7 Edge met een randloos scherm zonder thuisknop en met alle sensors, inclusief de vingerafdruksensor, ingebouwd in het scherm.

Door alle verschillende sensors te integreren in het scherm zou de relatieve schermgrootte uitkomen boven de 90 procent. Dit percentage ligt aanzienlijk hoger dan de 72,3 procent van de Galaxy S7 of de 76,1 procent van de Galaxy S7 Edge. Volgens Samsung zal de relatieve schermgrootte in de komende jaren zelfs stijgen naar 99 procent, wat betekent dat iedere rand en hoek gevuld is met beeldscherm.

In de nabije toekomst zullen we meer smartphones gaan zien met minimale schermranden. Het Chinese Xiaomi lanceerde onlangs de indrukwekkende Mi Mix, waarvan de voorkant voor 91,3 procent uit pixels bestaat. De telefoons van Xiaomi kunnen echter alleen worden geïmporteerd vanuit China en worden officieel niet in Nederland en de rest van Europa verkocht.

De verwachting is dat de Galaxy S8 op 26 februari 2017 wordt aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Naast een nieuw ontwerp wordt er ook gesproken over een dubbele camera, een irisscanner, een optische vingerafdrukscanner, een snellere Exynos 8895-soc met 6GB lpddr4x-geheugen, 64GB ufs 2.1-flashgeheugen en de toevoeging van de virtuele assistent Viv van het onlangs overgenomen Viv Labs.

1 Reactie

  1. En ook met verwarming of een vuurtje?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*