Geen thuis-knop voor Samsung Galaxy S8 vanwege optische vingerafdrukscanner

Smartphones

Samsungs nieuwste vlaggenschip, de Galaxy S8, wordt mogelijk voorzien van een optische vingerafdrukscanner, zo claimt een Chinese Weibo-gebruiker. De Galaxy S8 zou daarmee de eerste smartphone zijn die gebruik maakt van deze technologie. Eerder verschenen er al geruchten dat de nieuwe smartphones niet langer is voorzien van een thuis-knop onder het scherm.

Meer scherm, minder bezel

Het gebruik van een optische vingerafdrukscanner betekent dat het niet langer nodig is om een sensor onder de fysieke thuis-knop te plaatsen. Volgens verschillende bronnen is Samsung van plan om de sensor te integreren in het scherm van de Galaxy S8. Een optische vingerafdrukscanner wordt geactiveerd wanneer de gebruiker zijn vinger op de glasplaat legt, oftewel het scherm van de telefoon.

Deze implementatie hebben we nog niet gezien in andere smartphones en de Galaxy S8 zou daarom wel eens de primeur kunnen krijgen in 2017, hoewel we niet moeten vergeten dat het vooralsnog om een gerucht gaat. De optische vingerafdrukscanner is naar verluidt accurater en sneller dan de ultrasonische vingerafdrukscanner, echter blijkt het component ook lastiger te produceren. De productieopbrengst (yield) is nog niet erg goed, maar met nog drie maanden te gaan tot de start van de massaproductie zou dit niet voor problemen mogen zorgen.

De implementatie van de optische vingerafdrukscanner zou betekenen dat de voorkant van de Galaxy S8 voor 80 procent uit scherm bestaat, terwijl dat momenteel 76,1 procent is. Boven het scherm een irisscanner zijn geplaatst, waardoor je de Galaxy S8 ook kan ontgrendelen met je ogen.

Samsung werkt naar verluidt momenteel aan twee Galaxy S8-versies, de Dream met een gebogen 5,1-inch amoled-scherm (2560 x 1440 pixels) en de 5,5-inch Dream2 met een 4k-resolutie (3840 x 2160 pixels). Onder de motorkap van beide toestellen is een Qualcomm Snapdragon 830- of Exynos 8895-soc te vinden in combinatie met 6GB of 8GB lpddr4-geheugen en 64GB ufs 2.1-flashgeheugen.

Aan de achterzijde zouden twee 12-megapixelcamera’s zijn geplaatst, waarmee je onder andere optisch kan zoomen en een bokeh-effect kan creëren. Een andere nieuwe feature die we verwachten is de virtuele assistent Viv van het recentelijk overgenomen Viv Labs. Deze assistent zal worden geïntegreerd in de TouchWiz-interface van Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren