Galaxy S8 Edge krijgt 5,5-inch 4k-scherm, lancering in maart 2017

Smartphones

Samsung maakte recentelijk bekend dat de productie en verkoop van de Galaxy Note 7 definitief is gestaakt, en dit wakkerde destijds de geruchten aan dat de Galaxy S8 mogelijk eerder dan gebruikelijk zou worden geïntroduceerd. Volgens een anonieme topman van het bedrijf is daar echter geen sprake van, zo schrijft ETNews. Een eerder gerucht suggereerde dat het nieuwe vlaggenschip op 26 februari wordt aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Galaxy S8 Edge specificaties

Daarnaast verscheen er op het Chinese Weibo een afbeelding waarop de vermeende specificaties van de Samsung Galaxy S8 zouden zijn te zien. De Galaxy S8 Edge of Plus is naar verluidt voorzien van een 5,5-inch amoled-scherm met gebogen randen en een 4k-resolutie (3840 x 2160, 806 pixels per inch). Deze hogere resolutie zorgt ervoor dat het toestel uitermate geschikt is voor het bekijken van content in virtual reality te bekijken. De voorkant bestaat voor 80 procent uit scherm en dat is vier procent meer dan de huidige Galaxy S7 Edge.

galaxy s8 edge specificaties

Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 830- of Exynos 8895-soc, die beide worden geproduceerd op 10nm. De door Samsung ontworpen chipset maakt gebruik van de ARM Mali G71-gpu. Deze nieuwe gpu is 1,8 keer krachtiger dan de Mali T880-gpu van zijn voorganger, de Exynos 8890. Verder wordt er melding gemaakt van 6GB of 8GB lpddr4x-geheugen en 64GB ufs 2.1-flashgeheugen.

Over de specificaties van de camera wordt helaas met geen woord gerept. Recentelijk werd er gesuggereerd dat Samsung de Galaxy S8 zou willen uitrusten met een dubbele camera aan de achterzijde. Deze cameramodule zou het mogelijk maken om optisch te zoomen en een bokeh-effect te creëren, waarbij het object scherp wordt weergegeven en de voor- of achtergrond wordt vervaagd.

Verder verwachten we dat de Galaxy S8 uit de doos op Android 7.1 Nougat draait met de welbekende TouchWiz-interface. Een nieuwe feature zou de virtuele assistent Viv kunnen zijn van het recentelijk overgenomen Viv Labs.

Eerder deze week bereikte ons het nieuws dat de ontwikkeling van de Galaxy S8 met twee weken is vertraagd, omdat het bedrijf nog altijd niet de oorzaak heeft gevonden van de ontploffende Note 7-accu’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*