Samsung Galaxy S8 krijgt dubbele camera en irisscanner

Smartphones

De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk het enige vlaggenschip van het bedrijf in 2017, zodat het bedrijf voldoende tijd heeft om de hardware uitvoerig te testen om problemen, zoals met de Note 7, te voorkomen. In de afgelopen weken zijn we daarnaast ook het nodige te weten over de specificaties van de Galaxy S8 en het doorgaans goed geïnformeerde Korea Herald zegt enkele geruchten te kunnen bevestigen.

Samsung Galaxy S8 geruchten

Volgens de site wordt de Galaxy S8 uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde, om de financiële verliezen van leveranciers te verzachten als gevolg van definitieve verkoopstop van de Galaxy Note 7. Samsung is naar verluidt eveneens van plan om de irisscanner, één van de belangrijkste nieuwe features van de Note7, ook naar de Galaxy S8-serie te brengen.

“Samsung gebruikt nooit dezelfde camera voor zijn high-end smartphones, ieder jaar wordt de camera voor een vlaggenschip geüpgraded, en de Galaxy S8 wordt dan ook zeker uitgerust met een verbeterde camera”, aldus een anonieme leverancier van Samsung.

Volgens de bron zal het gebruik van een dubbele camera resulteren in een stijging van inkomsten voor leveranciers en de makers van cameramodules. Er zijn namelijk twee camerasensors en twee lenzen vereist voor een dergelijke cameramodule. De geruchten over een dubbele camera en een irisscanner voor de Galaxy S8, beide features zijn nog niet door Samsung bevestigd, zullen ongetwijfeld positief worden ontvangen door leveranciers van onderdelen, die de dupe zijn geworden van het Galaxy Note 7-fiasco.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal overigens niet de eerste smartphone-fabrikant zijn met een dubbele camera, want in de afgelopen twaalf maanden hebben LG, Apple en Huawei gekozen voor een soortgelijke configuraties, hoewel de functionaliteit vaak niet met elkaar te vergelijken is. Apple heeft bijvoorbeeld een telelens aan de iPhone 7 Plus toegevoegd om optisch te zoomen, terwijl de tweede camera op de Huawei P9 alleen zwart-wit vastlegt, waarmee het in theorie mogelijk moet zijn om met de gecombineerde camera’s scherpere foto’s te maken dan met een enkel exemplaar.

Eerdere geruchten suggereerden dat er twee verschillende varianten, beide met een gekromd scherm, van de Galaxy S8 op de markt worden gebracht, een model met een 5,1-inch amoled-scherm (2560 x 1440 pixels) en een grotere 5,5-inch versie met een 4k-scherm (3840 x 2160 pixels). Onder de motorkap zal de 10nm Exynos 8895-soc zijn te vinden in combinatie met ARM Mali G71-gpu, 6GB lpddr4x-geheugen en 64GB ufs-2.1-flashgeheugen. Verder verwachten we dat de virtuele assistent Viv van het onlangs overgenomen Viv Labs wordt geïntegreerd in de TouchWiz-interface.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*