Samsung integreert digitale assistent waarschijnlijk in Galaxy S8

Smartphones

In plaats van een eigen virtuele assistent te creëren voor zijn Galaxy-telefoons, heeft Samsung besloten dat het vermoedelijk verstandiger en efficiënter is om de technologie te kopen. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het Viv Labs heeft overgenomen, een startup die gevormd is door de makers van Apple’s persoonlijke assistent Siri. Welk bedrag er met de overname is gemoeid is niet bekendgemaakt.

Viv, Siri, Cortana, Assistent en Alexa

Viv Labs toonde in mei publiekelijk zijn volgende generatie virtuele assistent Viv. Het product was destijds in staat om een reeks van complexe verzoeken van gebruikers op een succesvolle manier te verwerken. Het trio achter Viv – Adam Cheyer, Dag Kittlaus en Chris Brigham – namen in de afgelopen jaren geleidelijk afscheid van Apple nadat het bedrijf in 2012 de overname voltooide. De ontwikkeling van deze nieuwe assistent ging in de jaren daarna van start en hoewel ze nu zijn overgenomen, blijven ze opereren als een onafhankelijk bedrijf, zo claimt TechCrunch.

Het lijkt in ieder geval duidelijk te zijn waarom Samsung zoveel interesse heeft in de technologie van het bedrijf. Viv zal in de komende jaren worden ingezet voor een groot aantal verschillende platformen. Een intelligent virtuele assistent die naadloos wordt geïntegreerd in de talloze gadgets van Samsung, kan de positie van het bedrijf versterken in de strijd met Apple’s Siri, Microsoft’s Cortana, Amazon’s Alexa en Google’s Assistant. In gesprek met Recode zei het Injong Rhee, CTO van de mobiele divisie, dat de focus is gericht op apparaten. Samsung wil met Viv de manier waarop gebruikers omgaan met onze telefoons en apparaten revolutioneren.

Het is aannemelijk dat de technologie in 2017 eerst zal worden gebruikt voor smartphones alvorens uit te breiden naar andere apparaten, zoals televisies. De Samsung Galaxy S8 lijkt een van de voornaamste kandidaten te zijn om met deze technologie te worden voorzien. Volgens de laatste geruchten wordt de Galaxy S8-serie in het eerste kwartaal van volgend jaar geintroduceerd.

De overname toont eveneens aan dat Samsung zijn toekomst niet wil laten afhangen van de diensten van Google; Samsung Pay concurreert direct met Android Pay, en Viv mag in onze ogen als antwoord worden gezien op de nieuwe Google-apparaten, waaronder de Pixel en Pixel XL.

1 Reactie

 1. Waanzinnig goeie aankoop van Samsung. Niet alleen strategisch maar ook technologisch. Viv is nu al wat Siri nooit zal worden, nl. kunstmatig intelligent. Siri is een relatief domme assistent die niet zelf leert.

  Viv is een AI oplossing waarbij de assistent elke dag bijleert, steeds slimmer wordt en je steeds beter begrijpt en je voorkeuren oppakt. Viv is ook ins staat om in principe elke complexe vraag te beantwoorden omdat Viv zo gemaakt is dat elke vraag is stukjes wordt opgedeel die ieder voor zich een AI actie genereren.

  Met Viv kun je straks via je assistent bloemen laten bestellen voor je moeder en het liefst tulpen tussen de 20 en 30 euro, de thermostaat eenmalig op 23 graden zetten overmorgen tussen 1 en 3, je auto vast starten of voor laten rijden behalve als het sneeuwt, je wasmachine starten, vragen wat er in je koelkast ligt, je tv volledig aansturen, vragen wat er over om 9 uur op net 5 komt.

  Apps zoals we die nu kennen worden steeds mee overbodig.

  De core van Viv zorgt er voor dat het open ended is. Daarbij kunnen ontwikkelaars zelf onbeperkt modules voor Viv bouwen met hun eigen ervaringen/aansturing/beslissingsmodel.

  Siri kan dat allemaal niet. Cortana ook niet.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*