Samsung Galaxy S8 wordt aangedreven door Exynos 8895-soc

Smartphones

Samsung heeft zijn vlaggenschepen voor dit jaar uitgebracht en alle aandacht zal inmiddels zijn gericht op de toekomstige vlaggenschepen, de Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge. Deze toestellen zouden oorspronkelijk pas in februari 2017 op de markt worden gebracht, maar vanwege de problemen met de Galaxy Note 7 zou het bedrijf de lancering naar voren willen halen. Vandaag hebben we meer informatie gekregen over de hardware, want volgens een nieuw gerucht wordt de Galaxy S8-serie uitgerust met de Exynos 8895-soc, die door Samsung is ontworpen.

Samsung Galaxy S8 hardware

SamMobiel meldt dat de Galaxy S8 en S8 Edge worden aangedreven door een Exynos 8895-soc in combinatie met een Mali G71-gpu van ARM. De ARM Mali G71-gpu is naar verluidt 1,8 keer krachtiger dan de Mali T880 MP12-gpu, die werd gecombineerd met de Exynos 8890-soc en te vinden is onder de motorkap van de Internationale Galaxy S7, S7 Edge en Note 7. Volgens de site is de processor ook sneller dan de gpu van Qualcomms volgende high-end chipset, de Snapdragon 830-soc.

De Samsung Galaxy S8 zal compatibel zijn met de Vulkan-api van Android 7.0 Nougat en kan eveneens worden ingezet voor het aansturen van 4k-schermen. Het toestel zou daardoor uitermate geschikt zijn voor het afspelen van video’s in 4k en virtual reality. Naast Vulkan biedt de gpu ondersteuning voor OpenGL ES 3.2, GPU Compute en android RenderScript. ARM’s grafische chip heeft een maximale kloksnelheid van 850Mhz maar biedt de dubbele doorvoersnelheid, ondanks het feit dat de Mali T880-gpu op dezelfde snelheid draait.

Volgens eerdere geruchten wordt de Galaxy S8 uitgerust met een 4k-scherm, die in combinatie met de krachtige Mali G71-gpu een aanzienlijk betere virtual reality-ervaring kan bieden voor gebruikers, omdat er simpelweg veel meer pixels beschikbaar zijn. De Galaxy S8-serie komt mogelijk in twee varianten: de Dream (SM-G950) en Dream2 (SM-G955). Samsung zou het cijfer “4” niet willen gebruiken vanwege tetrafobie, oftewel angst voor het cijfer 4. In Zuid-Korea wordt het cijfer geassocieerd met pech. In het land zal je het cijfer bijvoorbeeld ook niet tegenkomen in ziekenhuizen of publieke gebouwen, terwijl de vierde verdieping in sommige gevallen wordt aangeduid met de letter F.

Het gaat vooralsnog om geruchten en het is verstandig om deze informatie met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen. De lancering zal namelijk pas in 2017 plaatsvinden en in de tussentijd kan er nog een hoop veranderen.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel te koop met een gratis 64GB geheugenkaart van Samsung: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*