Samsung Galaxy S8 krijgt dubbele camera en geen thuisknop

Smartphones

Er is een afbeelding gepubliceerd van een uitnodiging voor het volgende Galaxy Unpacked-evenement, waar vermoedelijk de Samsung Galaxy S8 wordt aangekondigd. De onthulling van de Galaxy S8 zou op 26 februari 2017 plaatsvinden op het Mobile World Congress in Barcelona. Daarnaast bracht het Koreaanse ETNews naar buiten dat het toestel zou worden voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde, terwijl de thuisknop zou worden geschrapt.

galaxy-s8-uitnodiging

Samsung Galaxy S8

Onlangs gingen er nog geruchten dat Samsung de Galaxy S8 eerder zou willen introduceren vanwege de accuproblemen met de Note 7. De uitnodiging echter te bevestigen dat dit niet het geval zal zijn. De Galaxy S8-serie wordt net als dit jaar aangekondigd op het Mobile World Congress. Op de uitnodiging is er in het oog het cijfer “8” te zien, wat ongetwijfeld een verwijzing is naar de Galaxy S8.

Verder gaan er geruchten dat de Galaxy S8 wordt voorzien van een voorkantvullend scherm, omdat de thuisknop naar verluidt wordt geschrapt. Momenteel maakt Samsung al gebruik van gebogen schermen die doorlopen in de rand, zoals bij de Galaxy S7 Edge en Note 7. Het is niet geheel duidelijk of Samsung plannen heeft om de behuizing compacter te maken of dat het een rand aan de bovenkant houdt, waarin verschillende sensoren en een selfiecamera zijn geplaatst. De vingerafdrukscannertechnologie zou dat in dat geval in het scherm moeten worden verwerkt.

Samsung zou de Galaxy S8 volgens dezelfde bron ook willen uitrusten met een dubbele camera. Het bedrijf heeft nog geen beslissing genomen of het kiest voor twee afzonderlijke sensoren of een alles-in-een-oplossing. Een dubbele camera kan worden ingezet om optisch zoomen mogelijk te maken, zoals Apple dat heeft gedaan door een telelens toe te voegen aan de iPhone 7 Plus. Deze camera kan eveneens een bokeh-effect creëren, waarbij het onderwerp scherp wordt weergegeven en de voor- of achtergrond wordt vervaagd, ook wel beter bekend als een scherpte-diepte effect. De nieuwe cameramodule zou bestaan uit een 8- en 16-megapixelsensor.

Volgens eerdere geruchten wordt de Galaxy S8 uitgerust met een 4k-scherm en de Exynos 8950-soc, die in combinatie met de krachtige Mali G71-gpu een aanzienlijk betere virtual reality-ervaring kan bieden voor gebruikers, omdat er simpelweg veel meer pixels beschikbaar zijn. De Galaxy S8-serie komt in twee varianten: de Dream (SM-G950) en Dream2 (SM-G955). Samsung zou het cijfer “4” niet willen gebruiken vanwege tetrafobie, oftewel angst voor het cijfer 4. In Zuid-Korea wordt het cijfer geassocieerd met pech. In het land zal je het cijfer bijvoorbeeld ook niet tegenkomen in ziekenhuizen of publieke gebouwen, terwijl de vierde verdieping in sommige gevallen wordt aangeduid met de letter F.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*