iPhone 6S en iPhone 6S Plus wordt grootste update

Smartphones

iphone-6s-iphone-6s-plusApple gaat later dit jaar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op de markt brengen en de “S” aanduiding in de naam maakt het voor iedereen duidelijk dat het gaat om een tussenjaar. Het bedrijf uit Cupertino kiest er met de iPhone 6S/6S Plus namelijk voor om gebruik te maken van hetzelfde ontwerp als de vorige generatie, maar met verbeterde specificaties.

De huidige iPhones brachten in 2014 een volledig nieuw ontwerp met respectievelijk een 4,7-inch en 5,5-inch scherm en daar gaat het bedrijf in 2015 met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op verder borduren. Gelukkig kan Apple onder de motorkap nog wel de nodige problemen verbeteringen doorvoeren, zoals bijvoorbeeld een snellere processor, een betere camera, een drukgevoelig Force Touch touchscreen, meer werkgeheugen en een sneller 4G+ modem.

[sc:inpost-tekst ]

Mochten de geruchten tot op heden kloppen, dan kan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus weleens de beste “S” update worden in de geschiedenis van de iPhone. In de afgelopen maanden schreven een aantal betrouwbare bronnen (9to5Mac, Cult of Mac, analist Ming-Chi Kuo) al over de hardware van beide producten en zagen we zelfs al enkele onderdelen van de nieuwe iPhones verschijnen en een complete behuizing.

In vergelijking met de laatste “S” update uit 2013 lijken er toch wat meer dingen worden aangepast. Het verschil tussen de iPhone 5 en iPhone 5S was namelijk alleen het snellere LPDDR3 werkgeheugen, de Touch ID vingerafdrukscanner en een nieuwe true-tone flitser. Verder gebruikte Apple opnieuw hetzelfde 4G modem. Op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus verwachten we zoals je kan lezen meer verbeteringen, hoewel het echter altijd maar de vraag is welke geruchten wel of niet kloppen.

Het is in ieder geval duidelijk dat Apple met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus weer goud in handen heeft, en in het laatste kwartaal is er ook nog veel te winnen voor het bedrijf. Tijdens de recente presentatie van de kwartaalcijfers zei Apple CEO Tim Cook dat slechts 27% van de gehele iPhone userbase de stap heeft gemaakt naar de nieuwste iPhones.

Voor gebruikers die nog niet hebben geüpgraded naar de huidige generatie, wordt de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zonder twijfel een erg aantrekkelijke optie.

[sc:adsense-tekst ]

3 Reacties

 1. Volgens sommige media zou het deze keer wel direct een 7 kunnen worden.

  Reageer
  • Dat schrijven ze elk jaar, het is vaak de hoop van veel mensen (ook uit de media), maar ik durf met 99% zekerheid wel te stellen dat dit niet het geval zal zijn.

   Reageer
 2. Handig dat ze de behuizing ook aanpassen!
  doen ze veel goed mee

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*