iPhone 6S en iPhone 6S Plus: De zes belangrijkste features

Smartphones

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden vermoedelijk in september aangekondigd en zullen later die maand nog te koop moeten zijn. We weten inmiddels dat Apple vast blijft houden aan het ontwerp van de huidige generatie en in de afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat de “S” updates zich voornamelijk richten op het upgraden van de interne hardware en het verbeteren van de prestaties.

Apple heeft zoals gebruikelijk geen details prijsgegeven over de nieuwe toestellen, maar dankzij de vele geruchten en lekken hebben we toch al een idee gekregen wat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus ons voor nieuwigheden gaan brengen. Vandaag hebben we de zes belangrijkste nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus features op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze reëel zijn.

[sc:adsense-tekst ]

Force Touch
Net als de nieuwe Apple Watch gaat Apple waarschijnlijk de volgende generatie iPhone 6S en iPhone 6S Plus ook voorzien van een Force Touch touchscreen. Dit is een geweldige nieuwe technologie dat vooralsnog alleen door Apple wordt gebruikt. De technologie maakt het touchscreen namelijk drukgevoelig, waardoor de telefoon onderscheid kan maken tussen de druk die door de gebruiker op het paneel wordt uitgeoefend.

Druk je bijvoorbeeld een enkele keer op een notificatie dan wordt de bijbehorende app geopend, maar druk je wat harder en wat langer dan krijg je de optie om alle notificaties te wissen. We zijn er niet zeker van of Apple andere opties van de Watch ook naar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaat brengen, maar het biedt in ieder geval wel een hoop nieuwe mogelijkheden.

Camera
In de afgelopen jaren heeft Apple ervoor gekozen om niet mee te doen aan de megapixel race, in plaats daarvan richtte het bedrijf zijn focus liever op het verbeteren van de cameramodule en de software. De camera’s van de huidige iPhones zijn daardoor nog altijd een van de beste op de smartphone markt, maar met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus schroeft Apple mogelijk voor het eerst sinds lange tijd de resolutie van de camera weer wat op.

Volgens analist Kuo wordt de volgende generatie iPhone namelijk uitgerust met een 12-megapixelcamera, maar veel belangrijker is de kwaliteit en deze zou zijn te vergelijken met de goedkopere spiegelreflex camera’s, hoewel het natuurlijk niet mogelijk zal zijn om de lens te vervangen.

Processor
Onder de motorkap van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus verwachten we dit jaar een nieuwe Apple A9-soc. Onduidelijk is nog welke verbeteringen de chipset gaat brengen, maar naar verluidt wordt de A9 geproduceerd op een 14nm-procedé met een nieuwe architectuur en is er ondersteuning aanwezig voor 4G+ connectiviteit. Verwacht daarom de nodige verbeteringen qua prestaties en een lager stroomverbruik.

Werkgheugen
Momenteel beschikken de meeste recente iPhones nog over 1GB werkgeheugen, en weten ze de concurrentie in veel benchmarks nog altijd voor zich te houden, maar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen waarschijnlijk toch een upgrade naar 2GB. Hierdoor kunnen er meer tabbladen en apps in de achtergrond blijven staan zonder dat ze bij het openen opnieuw moeten worden geladen en mogelijk wordt er ook gekozen voor LPDDR4 geheugen voor nog snellere prestaties.

Aluminium
Vorig jaar hadden we nog Bendgate en om deze ‘problemen’ te voorkomen zou Apple de behuizing van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus willen maken van het sterkere 7000 series aluminium. Hetzelfde soort aluminium wordt gebruikt voor de goedkoopste Apple Watch Sport en het materiaal is sterker dan het soort dat momenteel voor de huidige generatie iPhones wordt gebruikt.

Accuduur
Gezien het feit dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus hetzelfde ontwerp krijgen als hun voorgangers is er weinig ruimte om een grotere accu te plaatsen, maar dat betekent niet dat de accuduur niet kan worden verlengd. Dankzij de nieuwe Apple A9-soc, optimalisaties in iOS 9 en efficiëntere onderdelen, zal het ons niks verbazen als de accu nog een stukje langer meegaat.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*