iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen mogelijk Force Touch

Smartphones

Er gaan al enige tijd geruchten dat Apple zijn Force Touch technologie zou willen gebruiken voor de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus en vandaag zijn er opnieuw geruchten verschenen die mogelijk bevestigen dat dit inderdaad het geval is. Analisten verwachten dat de Chinese leverancier TPK, momenteel verantwoordelijk voor de productie van het Force Touch scherm van de Apple Watch, dit jaar een hogere omzet zal noteren, omdat het ook panelen gaat maken voor de iPhone 6S en 6S Plus.

apple-force-touch

TPK zou overigens niet de enige leveranciers zijn van Force Touch panelen voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, want het Chinese GIS maakt naar verluidt ook een goede kans om door Apple te worden gekozen als leverancier. Het produceren van een Force Touch paneel voor de volgende generatie iPhone zorgt wel in een aanzienlijke toename in kosten. Een scherm voor de Apple Watch kost slechts 4 tot 5 dollar, terwijl het Force Touch scherm van de iPhone 6S/6S Plus rond de 13 tot 14 dollar zal kosten om te produceren. Zoals je misschien al begrijpt wordt dit veroorzaakt door het grotere scherm van de iPhone.

[sc:inpost-tekst ]

Volgens het gerucht zal de technologie daarom ook niet gebruikt worden voor beide modellen en beschikt alleen de iPhone 6S Plus over een soortgelijk scherm. De kleinere 4,7-inch iPhone 6S zou niet over Force Touch beschikken, hoewel we deze geruchten met het gebruikelijke korreltje zout kunnen nemen, want belangrijke features als deze zijn vaak te vinden op alle Apple producten en mogelijk later ook op de iPad.

Force Touch is een technologie die door middel van sensoren in het display onderscheid kan maken tussen een lichte tik op het scherm of wanneer er meer druk wordt uitgeoefend op het scherm, waardoor er qua functionaliteit veel meer mogelijk is. Het eerste product dat gebruik gaat maken van Force Touch is de nieuwste MacBook, gevolgd door de Apple Watch aan het einde van de maand in enkele landen, waaronder Nederland en België helaas niet vallen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*