Samsung gaat Apple A9-soc produceren voor iPhone 6S

Processors

Samsung gaat Apple A9-soc produceren voor iPhone 6SSamsung zal net als in de voorgaande jaren ook dit jaar verantwoordelijk zijn voor de productie van de Apple A9 chipset voor de iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Air 3 en mogelijk de Apple TV (2015), iPad Mini 3 en de iPad Pro, zo meldt Bloomberg op zijn website. In de afgelopen maanden liepen de geruchten erg uiteen of Apple zou kiezen voor het voortzetten van de relatie met concurrent Samsung of dat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) de Apple A9 zou produceren.

Samsung zal de Apple A9 processors produceren in de Giheung fabriek in Zuid-Korea, zo zeiden personen, die niet bij naam wilden worden genoemd omdat het contract niet publiekelijk is aangekondigd. Extra orders zullen worden doorgestuurd naar Samsung partner Globalfoundries Inc, volgens een ander persoon bekend met de overeenkomst.

[sc:inpost-tekst ]

In 2013 tekende Apple een overeenkomst met TSMC in de hoop om minder afhankelijk te zijn van Samsung na de langdurige juridische strijd, die nu overigens toch ten einde lijkt te zijn. Het lijkt erop dat de investeringen die Samsung heeft gedaan in nieuwe productie technologieën Apple heeft overgehaald om te blijven.

Het hoofd van TSMC, Morris Chang, informeerde recentelijk investeerders dat het bedrijf terrein aan het verliezen is aan Samsung met het produceren van de meest geavanceerde chips in 2015, hoewel hij verwacht dat het bedrijf in 2016 weer in het voordeel zal zijn.

Naar verluidt gaat Samsung de nieuwe Apple A9-soc produceren op een geavanceerder 14-nanometer proces. TSMC is nog niet in staat om 14nm chips te produceren en het grote voordeel hiervan is dat ze aanzienlijk minder stroom verbruiken door het kleinere oppervlak, terwijl ze meer prestaties leveren. Daarnaast zou Samsung ook de geheugenchips voor de volgende generatie iPhone gaan leveren.

Het is nog redelijk vroeg in het jaar en er is nog weinig informatie beschikbaar wat we kunnen verwachten van de volgende generatie iPhones, en iPads, maar een veel terugkerend gerucht is dat Apple overweegt om de Force Touch technologie naar de producten te brengen. Andere geruchten claimen dat de Apple A9 voor de iPad Pro wordt gebruikt, hoewel we verwachten dat de iPad Air 3 en de iPad Mini 3 beide ook zullen draaien op de Apple A9.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*