Geen iPhone 7, maar iPhone 6SE?

Smartphones

De verwachting is dat de nieuwe iPhones net als in voorgaande in september worden aangekondigd, maar mogelijk zou het niet gaan om de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Volgens de Duitse website Apfelpage heeft het bedrijf namelijk gekozen voor een andere naam, omdat de veranderingen voornamelijk alleen onder de motorkap zichtbaar zullen zijn.

iPhone 7 en 7 Plus

De site claimt te hebben gesproken met bronnen uit de Chinese toeleveringsketen van Apple die verpakkingen en labels hebben gezien waarop is te zien¬†dat het gaat om de naam iPhone 6SE en 6SE Plus. Persoonlijk vind ik het nieuws uiterst twijfelachtige aangezien het in dit geval ook meer voor de hand geleden dat de iPhone SE als de 5SE zou worden ge√Įntroduceerd. Daarnaast hebben we op verschillende¬†bekende¬†Chinese sites geen enkele aanwijzing gezien dat deze naamswijziging gaat plaatsvinden.

Daarmee sluit ik overigens niet uit dat Apple niet kiest voor een nieuwe naam, maar de kans dat het bedrijf¬†nog een letter achter de ‚ÄúiPhone 6S‚ÄĚ gaat plaatsen acht ik erg klein. De waarschijnlijkste¬†optie is nog altijd de iPhone 7 en 7 Plus, hoewel er eveneens rekening mee wordt gehouden dat het simpelweg de iPhone (2016) gaat worden. Het zou wel zorgen voor een enigszins rommelige line-up met de iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE en de iPhone, en de vraag is dan ook of Apple het aandurft om dit besluit te nemen.

Apple zou de iPhones op vrijdag 16 september in de Verenigde Staten willen lanceren, terwijl we in Nederland vermoedelijk nog 1 of 2 weken langer moeten wachten op de komst van de nieuwe modellen. De iPhone 7 en 7 Plus krijgen naar verluidt vrijwel hetzelfde ontwerp als de iPhone 6/6s-serie, afgezien van de aangepaste antennestrepen die niet langer horizontaal over de behuizing lopen, een dubbele camera voor de Plus-versie en beide modellen zullen het moeten doen zonder de 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Andere features waarover wordt gesproken is een snellere Apple A10-soc, een sneller 4G-modem van Intel, een grotere accu en 32GB opslaggeheugen voor het instapmodel. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een nieuwe kleur, die donkerder zou zijn dan het huidige spacegrijs.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf ‚ā¨715 en ‚ā¨815 te koop bij¬†Studentmobiel.nl,¬†Bol.com,¬†Media Markt,¬†Belsimpel.nl¬†en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*