iPhone 7 en 7 Plus worden op 16 september gelanceerd

Smartphones

De doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker Evan Blass, ook wel beter bekend als @evleaks, claimt dat Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op 16 september gaat lanceren. Blass heeft in de afgelopen jaren vaker correcte informatie vrijgegeven over onaangekondigde smartphones, echter bracht hij vorig jaar naar buiten dat Apple drie nieuwe iPhones zou gaan onthullen, terwijl alleen de iPhone 6s en 6s Plus werden gepresenteerd.

iPhone 7 en 7 Plus lancering

Ondanks zijn reputatie houden we daarom toch nog even een slag om de arm, want Blass verwijst ook naar de telefoons als de “iPhone 2016” modellen, zonder een exacte naam te gebruiken. Je zou toch verwachten dat bronnen die weten wanneer de nieuwe iPhones op de markt worden gebracht, eveneens weten onder welke naam dat zal gebeuren. Er gaan al jaren geruchten dat Apple het nummer achter de iPhone zou willen weglaten, maar tot op heden is dat moment nog niet aangebroken.

Vorige week zei Blass dat Sonora en Dos Palos de interne codenamen zijn voor de nieuwe toestellen, Sonora is een kleine stad in Californië; Dos Palos is een Mexicaanse staat. De iPhone 7 en 7 Plus zouden dit jaar geen nieuw uiterlijk krijgen afgezien van de aangepaste antennestrepen, nieuwe cameramodules en de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Het bedrijf zou breken met de tik-tok-cyclus, waarbij het ene jaar een volledig nieuw ontwerp wordt uitgebracht en men in het daaropvolgende jaar kiest voor hetzelfde ontwerp met nieuwe hardware. Apple zou pas volgend jaar belangrijke nieuwe features, zoals een glazen ontwerp en amoledscherm, willen introduceren wanneer het 10-jarige bestaan van de iPhone wordt gevierd.

De verwachting is dat de iPhone 7 dit jaar een verbeterde camera krijgt met optische beeldstabilisatie, terwijl de iPhone 7 Plus een dubbele camera krijgt en mogelijk 3GB LPPDR4-geheugen. Andere features waarover wordt gesproken is een snellere Apple A10-soc, aangepaste antennestrepen, een sneller 4G-modem van Intel, een grotere accu en 32GB opslaggeheugen voor het instapmodel. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een nieuwe kleur, die donkerder zou zijn dan het huidige spacegrijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*