Samsung Galaxy S8 krijgt twee versies, lancering begin 2017

Smartphones

In de afgelopen weken zijn er al de nodige geruchten verschenen over de Samsung Galaxy S8, zo zou het toestel onder andere alleen nog worden aangeboden met gebogen Edge-scherm. Vandaag zijn de codenamen voor de Galaxy S8 verschenen en volgens enkele analisten wordt het nieuwe vlaggenschip mogelijk eerder dan verwacht aangekondigd.

Galaxy S8 modelnummers

Het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile claimt dat er twee versie van de Galaxy S8 in ontwikkeling zijn, intern bekend onder de codenamen Dream en Dream 2. De twee toestellen zullen onder de modelnummers SM-G950 (Galaxy S8) en SM-G955 (Galaxy S8 Edge) op de markt worden gebracht. Dat is opmerkelijk aangezien we de Galaxy S7 kennen als de SM-G930. Normaal gesproken wordt het modelnummer namelijk met 10 verhoogd, maar dat is niet het geval met de Galaxy S8.

De reden achter deze verandering tetrafobie, oftewel angst voor het cijfer 4. In Zuid-Korea wordt het cijfer geassocieerd met pech. In het land zal je het cijfer bijvoorbeeld ook niet tegenkomen in ziekenhuizen of publieke gebouwen, terwijl de vierde verdieping in sommige gevallen wordt aangeduid met de letter F. Het is niet voor het eerst dat Samsung voor deze oplossing kiest, want het modelnummer van de Galaxy S4 zou volgens de reguliere nummering GT-I9400 moeten zijn, echter werd de smartphone geintroduceerd als de GT-I9500.

Vervroegde release Galaxy S8

In een ander artikel schreef de site dat Samsung de lancering van de Galaxy S8 naar voren zou willen schuiven. Tot op heden werd gezegd dat de Galaxy S8 eind februari op het Mobile World Congress in Barcelona zou worden aangekondigd, maar het lijkt erop dat de smartphone eerder komt. Door de lancering van de Galaxy S8 naar voren te halen hoopt het bedrijf de problemen met de Galaxy Note 7 sneller achter zich te laten. Alle Galaxy Note 7-versies werden eerder deze maand teruggeroepen vanwege een defecte accu en de verwachting is dat de release pas in oktober wordt hervat.

Andere geruchten hebben gesuggereerd dat de Galaxy S8 in 2017 alleen wordt uitgerust met een gebogen scherm, maar dat valt gezien het nieuws dat er twee versies in ontwikkeling zijn nog te bezien. Daarnaast wordt er gesproken over een cameramodule met twee lenzen en een 4k-resolutie voor het amoledscherm. Deze geruchten zijn nog onbevestigd en het wachten is dan ook op concretere informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*