Samsung Galaxy S7 krijgt ook drukgevoelig scherm

Smartphones

Een van de belangrijkste nieuwe features van de iPhone 6S en 6S Plus is het drukgevoelige 3D Touch touchscreen, maar Apple kan vermoedelijk niet lang genieten van deze exclusiviteit. Een nieuw gerucht suggereert namelijk dat de Samsung Galaxy S7 ook wordt voorzien van een soortgelijk scherm en bijbehorende features. Het Koreaanse bedrijf zou één van de belangrijkste partners zijn van Synaptics om gebruik te maken van de nieuwe ClearForce technologie, wat de 3D Touch-achtige technologie naar producten gaat brengen zonder Apple logo.

Galaxy S7 Drukgevoelig

ClearForce voor Galaxy S7

Synaptics kondigde de drukgevoelig technologie vorige week al aan, echter was het destijds nog onduidelijk welke fabrikanten gebruik gaan maken van de technologie. Volgens een account op het Chinese Weibo is Samsung de belangrijkste partner en wordt de technologie al eerste gebruikt voor het volgende vlaggenschip: de Galaxy S7. Overigens zal de Galaxy S7 niet de eerste Android smartphone zijn met een drukgevoelig scherm, want Huawei kondigde in september al de Mate S aan met een drukgevoelig scherm, echter verschijnt deze variant vooralsnog niet in Nederland.

In het persbericht van Synaptics was al te lezen dat de eerste smartphones met ClearForce technologie begin 2016 op de markt worden gebracht en dit zou kunnen betekenen dat er naast Samsung nog meer Android fabrikanten bezig zijn om de technologie te implementeren. De ClearForce technologie van Synaptics maakt het bijvoorbeeld mogelijk om eindeloos te scrollen door iets harder op het scherm te drukken, een contextueel menu te openen om bijvoorbeeld een afbeelding te delen via sociale netwerken of om een foto te maken in de camera-app.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=g9lcaL-UqIk

Daarnaast zal Samsung ongetwijfeld zelf ook nog de nodige drukgevoelige features gaan toevoegen aan de Galaxy S7. De verwachting is dat het Koreaanse bedrijf de smartphone in het eerste kwartaal van 2016 gaat introduceren. Tot op heden zijn er geruchten verschenen over een Snapdragon 820 en Exynos 8890 variant, een 20 megapixelcamera en een magnesium behuizing.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*