Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen groter scherm

Smartphones

Het is alweer enige tijd geleden dat Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge introduceerde en dat betekent dat de aankondiging van de Galaxy S7-serie ook steeds dichterbij begint te komen. In de afgelopen weken hebben we zoals gebruikelijk al een flinke toename gezien in het aantal geruchten betreffende de Galaxy S7 en S7 Edge en we verwachten dat de geruchtenstroom in de komende periode nog sterker wordt. Het interessantste gerucht van deze week is dat Samsung mogelijk een belangrijke feature gaat terugbrengen: het microSD-kaartslot.

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Ook scheven onze Italiaanse vrienden van HDBlog.it dat Samsung zijn strategie in 2016 opnieuw gaat aanpassen. Het bedrijf zou namelijk geen plannen hebben om drie verschillende versies op de markt te brengen, zoals het dit jaar deed met de grotere 5,7-inch Galaxy S6 Edge+. In plaats daarvan zou de Galaxy S7 een 5,2-inch scherm krijgen, terwijl de Galaxy S7 Edge beschikt over een gebogen 5,7-inch scherm. Samsung creëert daardoor meer onderscheid tussen de twee en de Edge+ variant komt daarmee naar alle waarschijnlijkheid te vervallen.

Mochten de geruchten over een Galaxy S7 Edge met 5,7-inch scherm kloppen, dan is het ook een aanwijzing dat de opvolger van de Galaxy Note 5 opnieuw niet in Europa wordt uitgebracht. Volgens een onderzoek van Samsung maken Europeanen namelijk vrijwel geen gebruik van de S Pen stylus en is er daarom de beslissing genomen om de Galaxy S6 Edge+ te introduceren als alternatief voor de Galaxy Note 5. Wij zetten nog steeds onze vraagtekens bij deze beslissing, maar zolang het bedrijf bij zijn standpunt blijft, zullen we dit moeten accepteren.

Een andere verandering die Samsung met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zou willen doorvoeren is de herintroductie van het microSD-slot. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is echter nog maar de vraag. De Galaxy S6 maakt gebruik van UFS 2.0 opslaggeheugen en deze technologie is aanzienlijk sneller dan het eMMC dat veel andere fabrikanten gebruiken, echter werkt het niet in combinatie met een microSD-kaartje. Het kan zijn dat Samsung een oplossing heeft gevonden, maar zelfs dan is het de vraag of het gebruik van een trager microSD-kaartje geen invloed heeft op de prestaties, vooral omdat het sinds Android 6.0 Marshmallow ook mogelijk is om apps te installeren op extern geheugen.

Daarnaast is er voor Samsung meer te verdienen wanneer ze zelf de capaciteit van de opslag in handen hebben, want een verdubbeling van het geheugen kost de consument vaak toch al snel tussen de 80 tot 100 euro, aanzienlijk meer dan de kostprijs van het geheugen. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge standaard al over 32GB opslaggeheugen beschikken, terwijl de iPhone 6S nog steeds bij 16GB begint en ook nog eens meer kost.

Een andere verandering die we van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verwachten is een nieuwe USB-C-connector, zodat je je nooit meer druk hoeft te maken hoe je de oplaadkabel in je smartphone steekt, en ook biedt het hogere schrijf- en leessnelheden en zorgt het voor een kortere laadtijd. De twee Android smartphones krijgen verder vermoedelijk een verbeterde 16-megapixel Britecell-camera voor betere foto’s in slecht verlichte situaties, een drukgevoelig touchscreen en een Qualcomm Snapdragon 820 of Exynos 8890 processor.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden naar verluidt op 21 februari 2016 aangekondigd, kort voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, waar ook de Galaxy S5 en S6 werden aangekondigd. Wat beide modellen gaan kosten is nog onduidelijk, desondanks gaan er wel geruchten over een prijsverlaging van 10%.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*