Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge beschikken over USB-C-poort

Smartphones

De lancering van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zal pas in 2016 plaatsvinden, maar in de tussentijd blijven er geruchten verschijnen over de nieuwe high-end toestellen van het bedrijf. Eerder deze week bereikte ons al het nieuws dat Samsung de Galaxy S7-serie zou willen voorzien van een drukgevoelig scherm van Synaptics, dat qua functionaliteit te vergelijken is met het 3D Touch scherm van de iPhone 6S. Daar is het echter niet bij gebleven, want volgens de doorgaans goed geïnformeerde website SamMobile beschikt de Galaxy S7 ook over een USB-C-poort.

Samsung Galaxy S7

Een USB-C-poort zorgt niet alleen voor snellere transfersnelheden bij het verplaatsen van data, maar heeft als grote voordeel dat het werkt met een omkeerbare kabel. Dit betekent dat je als gebruiker zijnde niet langer rekening hoeft te houden hoe je de kabel in de poort van je telefoon steekt. De Galaxy S7 en S7 Edge zal ten tijde van lancering overigens niet de enige smartphone zijn met een USB-C-poort, want ook de OnePlus 2, Nexus 5X en Nexus 6P maken gebruik van de technologie.

Galaxy S7 USB C

In de afgelopen weken zijn er over de Galaxy S7 al de nodige geruchten verschenen. Zo verwachten we dat de Europese Galaxy S7 wordt aangedreven door Samsungs eigen Exynos 8890-soc, terwijl er in China en in de Verenigde Staten is gekozen voor de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Daarnaast wordt er gesproken over een 20 megapixelcamera, een behuizing van magnesium en een 5,2-inch scherm voor de Galaxy S7, terwijl de Galaxy S7 Edge volgend jaar alleen met een 5,7” of 5,8” scherm zal zijn te verkrijgen. Hoe het ontwerp eruit komt te zien is momenteel nog onbekend.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge worden naar alle waarschijnlijkheid in het eerste kwartaal van 2016 aangekondigd en zullen vanaf april of mei in de winkels komen te liggen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*