.

Samsung Galaxy S10

In ontwikkeling
Smartphones
9.1

Gebruikersscore

De Samsung Galaxy S10 zal net als zijn voorgangers in de eerste helft van 2019 zijn debuut maken. Samsung heeft zelf nog geen details over de Galaxy S10 naar buiten gebracht, maar volgens verschillende geruchten worden er enkele grote veranderingen verwacht. Er zijn naar verluidt drie varianten in ontwikkeling, waaronder een Galaxy S10 met een vingerafdruksensor onder het scherm en drie camera’s aan de achterzijde.

Gebruikers kunnen de Galaxy S10 waarschijnlijk op verschillende manieren ontgrendelen. Samsung introduceerde dit jaar de Intelligent Scan voor de Galaxy S9-serie, een functie die gezichts- en irisherkenning combineert om de nauwkeurigheid en veiligheid van biometrische authenticatie te verbeteren, zelfs bij weinig of heel helder licht.

Vingerafdruksensor onder het scherm

De gezichtsherkenningstechnologie van Samsung is echter nog niet zo veilig als Apple’s Face ID en kan daardoor niet worden gebruikt voor aankopen. Aan de achterzijde van de huidige S-modellen is daarom nog altijd een vingerafdrukscanner geplaatst, maar dat is in de ogen van veel gebruikers niet de ideale locatie. Er gaan al lange tijd geruchten dat Samsung de vingerafdruksensor onder het scherm zou willen plaatsen, echter heeft Samsung dat tot op heden niet kunnen realiseren.

Volgens het Koreaanse ETNews zal de Galaxy S10 de eerste Samsung-smartphone zijn met een vingerafdruksensor onder het scherm. Het zou gaan om een derde generatie ultrasone vingerafdruksensor van Qualcomm. De technologie van Qualcomm kan vingerafdrukgegevens in 3D vastleggen, wat zorgt voor een hogere nauwkeurigheid en betere beveiliging.

De toevoeging van een vingerafdruksensor onder het scherm zou ertoe kunnen leiden dat er op de Galaxy S10 geen irisscanner aanwezig is. Samsung zou de eerste prototypes van de S10 hebben besteld zonder irisscanners, een beslissing die ook kan helpen om de productiekosten omlaag te brengen. Het bedrijf zou bovendien samenwerken met Mantis Vision om 3D-gezichtsherkenning op de Galaxy S10 mogelijk te maken, zodat het toestel op dit gebied kan concurreren met Apple’s Face ID.

Specificaties Samsung Galaxy S10

Er zullen naar alle waarschijnlijk weer twee hardwareconfiguraties van de Galaxy S10 op de markt worden gebracht. In bepaalde landen buiten Europa zal de smartphone worden aangedreven door de toekomstige Snapdragon 855-soc van Qualcomm, terwijl er onder de motorkap van de Nederlandse modellen een Samsung Exynos-soc wordt verwacht. De kans is groot dat beide chips op 7nm worden gemaakt, wat moet zorgen voor betere prestaties en een lager energieverbruik.

Volgend jaar zal ook in het teken staan van de eerste smartphones met 5G-connectiviteit. Samsung Mobile-ceo DJ Koh bevestigde dat er enkele 5G-smartphones in ontwikkeling zijn, echter zullen waarschijnlijk niet alle Galaxy S10-modellen ondersteuning bieden voor 5G. De Zuid-Koreaanse nieuwssite The Bell claimt dat de Galaxy S10 met 5G-connectiviteit slechts in een select aantal landen wordt uitgebracht. In Nederland maakt dat overigens weinig uit, want wij zullen in 2019 en 2020 nog geen toegang hebben tot een 5G-netwerk.

Er is ook hoop dat Samsung de Galaxy S10 gaat uitrusten met een grotere accu. Voor de Galaxy Note 9 introduceerde het een L-vormige accu met een capaciteit van 4000mAh en dat is flink meer dan de 3000mAh-accu van de huidige Galaxy S9. Bovendien zullen de nieuwe chips een stuk zuiniger zijn, waardoor we goede hoop hebben dat de accuduur van de S10-serie een stukje langer zal zijn in vergelijking met de bestaande S-serie.

De Galaxy S9+ werd dit jaar uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde, maar Samsung zou met de Galaxy S10+ nog een stapje verder willen gaan. Het bedrijf werkt naar verluidt aan een camerasysteem met drie lenzen. In totaal zou de Galaxy S10+ kunnen beschikken over vijf camera’s, omdat er mogelijk ook nog een tweede selfiecamera wordt toegevoegd. De toevoeging van een tweede camera zou het mogelijk moeten maken om een selfie met een scherptediepte-effect vast te leggen.

Het is nog te vroeg om precies te weten wat Samsung op het gebied van software gaat veranderen. Het enige wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat de nieuwe Samsung Experience-interface gebaseerd zal zijn op Android 9.0 Pie. Samsung werkt in de achtergrond ook aan een grote Bixby-update, hoewel we niet verwachten dat de virtuele assistent volgend jaar in het Nederlands gebruiken zal zijn te gebruiken.

Drie Galaxy S10-versies met smallere bezels

Geruchten beweren dat het ontwerp van de Galaxy S10 opnieuw een evolutie gaat worden van de S8- en S9-serie. Bronnen van The Bell hebben gesuggereerd dat Samsung drie versies van de Galaxy S10 op de markt wil brengen. Deze toestellen zouden intern de codenaam Beyond, Beyond1 en Beyond2 hebben gekregen. Beyond1 en Beyond2 zijn waarschijnlijk de Galaxy S10 en S10+. Beide toestellen zullen beschikken over een ultrasone vingerafdruksensor onder het oled-scherm. Dit nieuws werd ook herhaald door de doorgaans goed geĂŻnformeerde analist Ming-Chi Kuo, die zegt dat de drie modellen beschikken over een 5,8-inch scherm, een 6,1-inch scherm en een 6,4-inch scherm.

De bronnen verwijzen ook naar de Beyond0 als een budgetversie van het vlaggenschip, hoewel het ook zou kunnen gaan om de robuuste Active-versie. Dit model zou worden uitgerust met een vingerafdrukscanner die aan de zijkant is geplaatst. Samsung zou verder de bezels willen verkleinen door gebruik te maken van beengeleiding en vibratie om geluid rechtsreeks via het scherm te verzenden, in plaats van traditionele luidspreker te gebruiken. Het zal ervoor zorgen dat de speakeruitsparing in de bovenste bezel niet langer nodig is.

Galaxy S10 releasedatum en prijs

Het is nog onbekend wanneer de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+ op de markt wordt gebracht. Het ligt desondanks voor de hand dat het schema van de voorgaande jaren wordt toegepast. Dat zou betekenen dat de Galaxy S10-serie op het Mobile World Congress in Barcelona (eind februari 2019) wordt gepresenteerd. Doorgaans liggen de toestellen enkele weken na het Unpacked-evenement in de winkels.

We verwachten dat Samsung de prijzen ongeveer gelijk zullen blijven in vergelijking met de Galaxy S9-serie. Dat zou betekenen dat de Galaxy S10 voor 849 euro op de markt wordt gebracht, terwijl de S10+ een prijskaartje krijgt van 949 euro.

Laatste Nieuws

Foto toont Samsung Galaxy S10+ of S10 X in het wild

De Samsung Galaxy S10-serie is de laatste tijd overal in het nieuws geweest en nieuw lek toont de Galaxy S10+ of S10 X voor het eerst in het wild. Op Reddit werd er namelijk een foto gepubliceerd van ...[Lees Verder]

iPhone XS laat Samsung Galaxy S10 achter zich in benchmark

De Samsung Galaxy S10-serie wordt op 20 februari in San Francisco gepresenteerd, maar dankzij de vele geruchten is er nog weinig wat we niet weten over de vier nieuwe toestellen. Het is inmiddels duid...[Lees Verder]

Samsung Galaxy S10- en OnePlus 7-chip aanzienlijk krachtiger dan voorganger

De Snapdragon 855-soc van Qualcomm werd vorige maand officieel aangekondigd en zal in 2019 onder de motorkap van nagenoeg elke high-end Android-smartphone zijn te vinden, waaronder de Samsung Galaxy S...[Lees Verder]

‘Samsung Galaxy S10 X heeft 5G-modem en gaat 1600 euro kosten’

Het Zuid-Koreaanse ETNews meldt dat de eerste 5G-smartphone van Samsung als de Galaxy S10 X op de markt wordt gebracht. Het gebruik van de letter X zou niet alleen een verwijzing zijn naar de 10e verj...[Lees Verder]

Samsung Galaxy S10-serie: ontwerp, schermformaat, accu en kleuropties

Samsung maakte eerder deze week dat het de Galaxy S10-serie op 20 februari 2019 gaat onthullen. In de afgelopen maanden zijn er vrijwel dagelijks nieuwe geruchten verschenen over de toestellen, waardo...[Lees Verder]

‘Samsung gaat Galaxy S10-serie en Galaxy F op 20 februari onthullen’

De Samsung Galaxy S10-serie wordt op 20 februari in San Francisco en Londen gepresenteerd. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedr...[Lees Verder]

Alle informatie over de Samsung Galaxy S10-serie op een rij

De Samsung Galaxy S10-serie zal naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit vier verschillende smartphones. Tot nu toe hebben de meeste geruchten zich gefocust op de Galaxy S10 en S10+, maar een nieuw le...[Lees Verder]

‘Langere accuduur voor Samsung Galaxy S10’

Er is in de afgelopen periode al veel informatie naar buiten gebracht over de Samsung Galaxy S10-serie, echter hebben we nog vrijwel niets gehoord over de accu’s van de verschillende modellen. De tele...[Lees Verder]

Eerste foto van Samsung Galaxy S10 gepubliceerd

We zijn nog slechts een paar maanden verwijderd van de onthulling van de Samsung Galaxy S10-serie en dat betekent dat de geruchtenmolen inmiddels op volle toeren draait. Een nieuw lek van Evan Blass, ...[Lees Verder]

De specificaties van alle Samsung Galaxy S10-modellen op een rij

De Samsung Galaxy S10-serie zal naar verluidt bestaan uit vier of vijf verschillende modellen. Volgens Slashgear kiest Samsung opnieuw voor een reguliere Galaxy S10 en S10+ met gekromde schermranden, ...[Lees Verder]

Volg
Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10-serie wordt vermoedelijk in februari 2019 aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. De nieuwe modellen zouden volgens de Zuid-Koreaanse media beschikken over vijf camera’s. Aan de achterzijde zouden drie camera’s zijn te vinden en twee lenzen op de voorkant. Onder het scherm zou een ultrasone vingerafdruksensor van Qualcomm zijn geplaatst.

  • Drie varianten
  • Oled-schermen met dunne bezels
  • Drie camera’s aan achterzijde
  • Twee selfiecamera’s
  • Vingerafdruksensor onder scherm
  • 3D-gezichtsherkenning
9.1
Gemiddelde gebruikersscore
13 stemmen
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Bevestig beoordeling
Introductie:
Categorie:
Fabrikant:

Afbeeldingen

Wachtwoord Vergeten

Registreren