Gezichtsherkenning Samsung Galaxy S10 en S10+ eenvoudig te misleiden

Smartphones

Gebruikers van de Samsung Galaxy S10 en S10+ melden dat de gezichtsherkenningsfunctie standaard niet veilig is. De beveiliging blijkt eenvoudig te omzeilen met behulp van selfies, video’s en in sommige gevallen zelfs het gezicht van een broer of zus. Deze situaties lijken zich voornamelijk voor te doen wanneer de optie ‘snellere herkenning’ is ingeschakeld, waardoor de telefoon sneller kan worden ontgrendeld maar tegelijkertijd minder accuraat is. Het goede nieuws is dat deze optie in het instellingenmenu is uit te schakelen.

Gezichtsherkenning Galaxy S10-serie

Op Reddit verschenen er kort na de release verschillende klachten over de functie en ook het populaire YouTube-kanaal Unbox Therapy heeft eveneens aandacht besteed aan het probleem. De optie om gezichten te herkennen is standaard ingeschakeld op de Galaxy S10 en S10. Jane Manchun Wong zegt dat ze de Galaxy S10+ van haar broer kon ontgrendelen met haar eigen gezicht. Ze publiceerde niet veel later een tweet waarin ze zegt dat haar broer de functie heeft uitgeschakeld om toekomstig misbruik te voorkomen.

Samsung geeft overigens duidelijk aan dat de optie de beveiliging vermindert voor extra gebruiksgemak, waardoor de kans groter wordt dat een video of afbeelding ten onrechte wordt herkend als jouw gezicht. In het instellingenmenu is deze optie onder het kopje ‘Gezichtsherkenning’ uit te schakelen, waarna het ontgrendelen iets langer kan duren.

→ Lees ook: Nog niet in het bezit van een Galaxy S10, 10+ of S10e? Met deze handige gids bespaar je meer dan 150 euro bij aanschaf van een van de toestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*