Samsung Galaxy S10: nieuwe foto’s, Wi-Fi 6 en selfievideo’s in 4k

Smartphones

Er zijn opnieuw foto’s gepubliceerd van de Samsung Galaxy S10. Het aankomende vlaggenschip van Samsung is te zien in wit, naast een aantal afbeeldingen van zwarte dummy-modellen. Daarnaast werden er nog enkele specificaties van de Galaxy S10-serie naar buiten gebracht.

Samsung Galaxy S10

De doorgaans goed geïnformeerde telecominsider Evan Blass, bekend als @evleaks op Twitter, plaatste een foto van de Galaxy S10 in wit. Je kunt helaas niet de hele telefoon, alleen de rechterbovenhoek van de achterzijde, echter is dat voldoende om te zien dat er drie camera’s aan de achterzijde zijn geplaatst.

Op de andere foto’s (→ foto’s zijn vervangen door een video van Marques Brownlee) worden de dummy-modellen van de Galaxy S10 en S10+ getoond. Deze niet-functionele modellen zijn voorzien van een zwarte behuizing en Samsung zal beide toestellen uitrusten met drie camera’s aan de achterkant. De Galaxy S10+ heeft twee camera’s aan de voorkant, terwijl de reguliere S10 het moet doen met een enkele lens. De telefoons beschikken aan de onderkant over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting, usb-c-aansluiting en een speaker.

De website Droid-Life ontdekt in de documenten van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC dat de Galaxy S10-serie ondersteuning zal bieden voor Wi-Fi 802.11ax, wat staat Wi-Fi 6. Overigens zullen slechts een kleine groep gebruikers profiteren van de nieuwe technologie, omdat er vrijwel geen Wi-Fi 6-routers beschikbaar zijn. Bovendien zorgt Wi-Fi 6 niet voor grote verbeteringen, maar richt de technologie zich voornamelijk op het verbeteren van de prestaties van netwerken waar een groot aantal apparaten op zijn aangesloten.

Ten slotte gaan er op het Chinese Weibo geruchten dat de selfiecamera’s van de Galaxy S10 en S10+ zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS) en ondersteuning bieden voor video-opnames in 4k met 60 frames per seconde.

→ Lees ook: Dit zijn de Samsung Galaxy S10 en S10+

Samsung gaat de 5,8-inch Galaxy S10e, 6,1-inch S10 en 6,4-inch S10+ op 20 februari in San Francisco onthullen. Het bedrijf zou op dit evenement ook de Galaxy Fold, de eerste vouwbare Samsung-smartphone willen presenteren. De Galaxy S10e wordt op 8 maart uitgebracht in de kleuren zwart, wit en geel; later in het jaar gevolgd door een blauwe versie. In Nederland gaat het toestel naar verluidt 749 euro kosten. De Galaxy S10 zal 899 euro gaan kosten en de goedkoopste S10+ krijgt een adviesprijs van 999 euro. Later in de eerste helft van 2019 volgt de 6,7-inch Galaxy S10X met een keramische achterkant, vier camera’s en een 5G-modem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*