Verschillende Samsung Galaxy S10-functies bevestigd in officiële video’s

Smartphones

De Samsung Galaxy S10-serie wordt op 20 februari tijdens het eerste Unpacked-evenement van 2019 gepresenteerd. Samsung is inmiddels druk bezig met de promotie van de toestellen. Een aantal nieuwe video’s bevestigen enkele functies waarover in de afgelopen maanden al zoveel over is geschreven. Er worden minimaal drie Galaxy S10-modellen verwacht, hoewel er ook nog geruchten gaan over een premium variant met een 5G-modem en een keramische achterzijde. Daarnaast gaat Samsung op het evenement de vouwbare Galaxy Fold onthullen.

Functies Samsung Galaxy S10

Op het YouTube-kanaal van Samsung Vietnam zijn er drie video’s gepubliceerd die laten zien wat we kunnen verwachten. De promotionele video’s bevestigen nieuwe en oude geruchten over belangrijke Galaxy S10-functies.

→ Lees ook: Galaxy S9, S9+ en Note 9 goedkoper dankzij aankomende Galaxy S10-serie

Ultrasone vingerafdruksensor

In de eerste video laat Samsung zien dat de vingerafdruksensor onder het scherm wordt geplaatst. De clip maakt specifiek melding van ‘ultrasound’, wat in essentie een bevestiging is dat Samsung heeft gekozen voor een ultrasone vingerafdruksensor. Een ultrasone vingerafdruksensor is in staat om via een echografie richels en poriën te bereiken om een completer 3D-beeld van een vingertop te maken. Dankzij de extra dieptegegevens is de gescande vingerafdruk een stuk nauwkeuriger, terwijl een optische vingerafdrukscanner net als een camera werkt en alleen een 2D-afbeelding vastlegt. Deze functie zal aanwezig zijn op de Galaxy S10 en S10+. De goedkopere Galaxy S10e is voorzien van een vingerafdruksensor die is geïntegreerd in de aan/uit-knop aan de rechterzijde.

Accuduur

De tweede video draait om de accu. Volgens eerdere geruchten heeft de Galaxy S10e een accu met een capaciteit van 3000mAh, 3500mAh voor de S10 en 4000mAh voor de S10+. De toestellen kunnen bovendien draadloos worden opgeladen en bieden ook ondersteuning voor omgekeerd laden, waardoor je andere Qi-apparaten kan opladen door ze simpelweg tegen de achterzijde te houden.

Professionele video’s in 4k

Ten slotte focust Samsung zich op de 4k-camera’s van het toestel. Op het Chinese Weibo verschenen er onlangs geruchten dat de selfiecamera’s van de Galaxy S10 en S10+ zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS) en ook zouden ze ondersteuning bieden voor video-opnames in 4k met 60 frames per seconde.

Samsung Galaxy S10-serie kopen

De verwachting is dat de telefoons vanaf 8 maart in de winkels liggen, terwijl ze op de dag van aankondiging zullen worden aangeboden voor pre-order. De Galaxy S10X met een 6,7-inch scherm, een keramische achterkant, vier camera’s aan de achterzijde en een 5G-modem, verschijnt naar verluidt later in de eerste helft van 2019.

Model Werkgeheugen Opslagruimte Prijs
Samsung Galaxy S10e 6GB 128GB 749 euro
Samsung Galaxy S10 6GB 128GB 899 euro
8GB 512GB 1149 euro
Samsung Galaxy S10+ 6GB 128GB 999 euro
8GB 512GB 1249 euro
12GB 1TB 1499 euro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*