‘Persoonlijke assistent Samsung Galaxy S8 heet Bixby’

Smartphones

In de afgelopen jaren zijn virtuele assistenten op slimme apparaten steeds populairder geworden, maar Samsung is nog een van de weinige grote spelers zonder een soortgelijke dienst. Het bedrijf wil daar met de Samsung Galaxy S8 naar verluidt verandering in brengen en vandaag hebben we mogelijk ontdekt wat de naam van de virtuele assistent gaat worden.

Galaxy S8 krijgt eigen assistent

Samsung heeft in de afgelopen maand in Zuid-Korea namelijk de merknaam ‘Bixby’ laten vastleggen. De naam wordt volgens de beschrijving gebruikt voor “computersoftware voor management van persoonlijke informatie op smartphones, mobiele telefoons, laptops en tablets”. Daarnaast maakt Bixby gebruik van spraakherkenning en stelt het de gebruiker in staat om een mobiele telefoon handsfree te gebruiken.

De beschrijving, zij het vaag, zou kunnen duiden op de komst van een intelligente assistent zoals Siri (Apple), Google Assistant, Cortana (Microsoft) en Echo (Amazon). Daarnaast voltooide Samsung vorige maand de overname van Viv, een virtuele assistent ontwikkeld door het technische team dat verantwoordelijk is geweest voor Apple’s Siri. Kort na de bekendmaking van de overname gingen er geruchten dat de technologie zal worden geïntegreerd in de software van de Galaxy S8 en mogelijk de Galaxy S8 Plus.

De toevoeging van een virtuele assistent is echter niet de enige nieuwe feature van de Galaxy S8. Het toekomstige vlaggenschip van Samsung, dat naar alle waarschijnlijkheid op 26 februari op het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd, brengt enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Recente geruchten suggereren dat er twee varianten van de Galaxy S8 in de maak zijn, een model met een 5,1-inch amoled-scherm en een resolutie van 2560 x 1440 pixels, en een 5,5-inch Plus-versie met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. In beide gevallen zou het gaan om een gekromd scherm.

Randloos scherm

Het tweetal wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 830- of Samsung Exynos 8895-soc, afhankelijk van de regio. Aan de achterzijde zou een dubbele camera zijn geplaatst, mogelijk ‘LightUp Camera’ of Light+ Camera’ genaamd. De cameramodule zou bestaan uit een 16- en 8-megapixelcamera en maakt het naar verluidt onder andere mogelijk om optisch te zoomen.

Verder wordt er gesproken over een geheel nieuw ontwerp met een scherm dat 90 procent van de oppervlakte beslaat. Samsung zou hebben gekozen voor een optische vingerafdrukscanner geïntegreerd in het scherm, zodat het de thuis-knop kan weglaten en de relatieve schermgrootte kan vergroten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*