Android Pie-update bevestigt bestaan vouwbare Samsung-smartphone en Galaxy S10 met Snapdragon 8150

Smartphones

Het jaar loopt ten einde en dat betekent dat er steeds meer geruchten beginnen te verschijnen over de Galaxy S10-serie en de vouwbare Samsung-smartphone. In de bètaversie van de Samsung Experience 10-update voor de Galaxy S9+ werden onlangs al verschillende verwijzingen gevonden naar vier varianten van de Galaxy S10, codenaam ‘Beyond’. De website XDA Developers heeft in de nieuwste, nog niet uitgebrachte, Android 9.0 Pie-update voor de Galaxy S9 bestanden gevonden die verwijzen naar de Qualcomm Snapdragon 8150-soc en de eerste vouwbare smartphone van Samsung met de codenaam ‘Winner’.

Vouwbare Samsung-smartphone en Galaxy S10-serie

Bronnen van The Wall Street Journal brachten eerder dit jaar al naar buiten dat de vouwbare smartphone in ontwikkeling is onder de codenaam ‘Winnner’. De lancering van dit unieke toestel zou gepland staan voor 2019. Vanwege de unieke eigenschappen mikt Samsung op een prijs die aanzienlijk hoger komt te liggen in vergelijking met de bestaande vlaggenschepen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 1500 dollar, wat in Europa zou resulteren in een prijs rond de 1600 euro.

De vouwbare smartphone van Samsung zou in uitgevouwen vorm ongeveer 7-inch groot zijn. Er zou ook 3,5-inch scherm aan de buitenkant zijn geplaatst, zodat de gebruiker handelingen kan verrichten zonder de telefoon elke keer open te moeten vouwen. De camera’s zijn aan de achterzijde geplaatst. XDA Developers kan deze specificaties niet bevestigen, maar claimt dat de codenaam sinds de laatste bèta wordt weergeven op de locatie van de vier Galaxy S10-modellen.

In de bestanden van de update is ook te zien dat er wordt gewerkt aan ondersteuning voor de Snapdragon 8150-soc van Qualcomm. Dit is vermoedelijk de opvolger van de huidige Snapdragon 845. Volgens Eerdere geruchten is het de eerste Qualcomm-chip met een neurale verwerkingseenheid, ook wel bekend als een NPU. Hierdoor kan de chip grote hoeveelheden gegevens verwerken via machine learning.

Het is aannemelijk dat de Snapdragon 8150-soc onder de motorkap van een aantal Galaxy S10-modellen zal zijn te vinden, hoewel de Europese varianten zullen worden aangedreven door een nieuwe Exynos-soc van Samsung. Samsung zou bovendien met een speciale 5G-variant van de Galaxy S10 willen komen en dit model maakt naar verluidt gebruik van het Qualcomm Snapdragon X50-modem. Daarnaast wordt verwacht dat de nieuwe toestellen een vingerafdruksensor onder het scherm krijgen en de Galaxy S10+ zou beschikken over drie camera’s aan de achterzijde.

Update → Samsung heeft meer informatie over de vouwbare smartphone naar buiten gebracht.

De Samsung Galaxy S10-serie wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2019 aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*