‘Vouwbare Samsung Galaxy X komt in 2019 voor 1500 dollar’

Smartphones

We schrijven er al verschillende jaren over, maar de eerste vouwbare smartphone van Samsung zou in 2019 dan toch eindelijk moeten verschijnen. Het toestel bestaat uit een vouwbaar scherm dat naar binnen kan worden geklapt en een secundair scherm aan de buitenkant, zo claimt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De nieuwe informatie komt overeen met een eerder rapport, waarin werd gesuggereerd dat het toestel qua formaat overeenkomt met Galaxy Note-serie.

Eerste vouwbare smartphone

Het is nog onbekend hoe de vouwbare smartphone gaat heten, maar tot op heden is de naam Galaxy X veelvuldig gebruikt. Volgens de bronnen van The Wall Street Journal zit er op de voorkant een klein scherm en zijn de camera’s aan de achterzijde geplaatst. Het kleine scherm wordt waarschijnlijk gebruikt om belangrijke informatie weer te geven wanneer de Galaxy X is ingeklapt. In uitgevouwen vorm zou het scherm rond de 7-inch groot zijn. Het scherm aan de voorzijde is volgens een eerder gerucht 3,5-inch.

Vouwbare Samsung-smartphone

Vanwege de unieke eigenschappen van de vouwbare Galaxy X mikt Samsung op een prijs die aanzienlijk hoger komt te liggen in vergelijking met de bestaande vlaggenschepen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 1500 dollar, wat in Europa zou resulteren in een prijs rond de 1600 euro. De in 2017 uitgebrachte Galaxy Note 8 is met een adviesprijs van 999 euro de duurste smartphone die Samsung heeft uitgebracht. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou zich met de eerste generatie focussen op een niche zoals gamers.

De kans is groot dat Samsung zijn vouwbare smartphone gaat gebruiken om de markt te verkennen. In het verleden heeft Samsung vergelijkbare projecten op de markt gebracht, zoals de Galaxy Round en Galaxy Note Edge. Beide producten werden in relatief kleine oplage op de markt gebracht en we vermoeden dat dit ook het geval zal zijn met de eerste vouwbare smartphone. Er bestaat daardoor ook een kans dat het toestel in slechts een aantal regio’s wordt gelanceerd.

Samsung wil de smartphonemarkt met dit nieuwe toestel weer nieuw leven inblazen. Uit verschillende rapporten blijkt namelijk dat consumenten steeds langer vasthouden aan hun smartphones, omdat er nog relatief weinig grote verbeteringen zijn gerealiseerd in de afgelopen jaren. Bovendien zijn de smartphones in het middensegment steeds beter geworden, waardoor fabrikanten op zoek zijn gegaan naar nieuwe technologieën, zoals vouwbare ontwerpen en dunnere bezels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*