‘Vier Samsung Galaxy S10-varianten ontwikkeling’

Smartphones

In de code van een aankomende update voor de Galaxy S9+ zijn aanwijzingen gevonden dat Samsung werkt aan een 5G-variant van de Galaxy S10. Eerder werd in de Zuid-Koreaanse media al gesuggereerd dat niet alle Galaxy S10-versies ondersteuning zullen bieden voor 5G-connectiviteit.

Samsung Galaxy S10 met 5G-modem

Er zijn volgens XDA Developers vier versies van de Samsung Galaxy S10 met Android 9.0 Pie in ontwikkeling zijn. De code verwijst naar de codenamen beyond0 (instapmodel), beyond1 (Galaxy S10), beyond2 (Galaxy S10+) en de beyond2 5G (Galaxy S10+ met 5G-connectiviteit). Deze codenamen komen overeen met geruchten die eerder dit jaar verschenen. De beyond2 zal naar verluidt worden uitgerust met een 6,44-inch oled-scherm, een vingerafdruksensor onder het scherm en drie camera’s aan de achterzijde.

Verder zijn er ook ‘q’-varianten van de codenamen gespot. Dat betekent dat de Galaxy S10-serie in bepaalde regio’s op de markt wordt gebracht met een Qualcomm Snapdragon-soc. In Europa zullen de toestellen waarschijnlijk worden aangedreven door een Exynos-soc van Samsung. Er lijkt zowel een Qualcomm- als Exynos-versie van de Galaxy S10 met 5G-connectiviteit in de maak te zijn.

In 2019 zullen de eerste smartphones met 5G-connectiviteit op de markt worden gebracht. Er is echter nog nergens volledige dekking en daarom zou Samsung van plan zijn om relatief weinig exemplaren van de S10+ met 5G-connectiviteit te produceren. De verwachting is dat de eerste 5G-netwerken in Nederland pas in 2021 live gaan.

Overigens bestaat er een kans dat de Galaxy S10+ niet de eerste Samsung-smartphone is met een 5G-modem. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakte onlangs bekend dat de kans bestaat dat de technologie niet op tijd klaar is voor zijn volgende vlaggenschip, de Galaxy S10. Het is aannemelijk dat de Galaxy S10-serie in de eerste helft van 2019 op de markt wordt gebracht. In de afgelopen jaren gebruikte Samsung het Mobile World Congress in februari om zijn nieuwste modellen in de Galaxy S-serie te onthullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*