‘Samsung Galaxy S10 krijgt drie camera’s aan achterzijde’

Smartphones

Er gaan geruchten dat er drie varianten van de Samsung Galaxy S10 in ontwikkeling zijn, waaronder een model met drie camera’s aan de achterzijde. Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews is deze nieuwe cameramodule een van de belangrijkste verbeteringen van het nieuwe vlaggenschip.

Nieuwe cameramodule voor S10-serie

Het camerasysteem met drie lenzen zou aanwezig zijn op twee van de drie Galaxy S10-modellen. De configuratie zou bestaan uit een 12-megapixelsensor met groothoeklens, een 13-megapixelsensor met telelens en een 16-megapixelsensor met een extra brede groothoeklens, die het breedste gezichtsveld zal hebben in de geschiedenis van de Galaxy S-serie. De derde variant zou de standaardversie in de Galaxy S10-serie moeten worden. Aan de achterzijde van dit model vinden we twee camera’s, hoewel het niet duidelijk is om welke lenzen en camerasensors het gaat.

Samsung zou daarnaast plannen hebben om de modellen in de Galaxy A-serie ook te voorzien van drie camera’s aan de achterzijde. De camera’s van de Galaxy S10 zullen van hogere kwaliteit zijn, maar de eerste Samsung-smartphone die deze functie ontvangt, is mogelijk een nieuw toestel in de Galaxy A-serie die al in december zou kunnen verschijnen.

De Samsung Galaxy S10-serie zou mogelijk al in januari tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas worden aangekondigd, deels als antwoord op de tegenvallende Galaxy S9-serie en deels om plaats te maken voor de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf. Hoe serieus we die geruchten moeten nemen is nog maar de vraag, want dit lijkt inmiddels een gerucht te zijn dat jaarlijks terugkeert. We achten het aannemelijker de Galaxy S10-serie, net als in voorgaande jaren, in februari of maart zijn debuut zal maken.

Een ander gerucht is dat Samsung de Galaxy S10 gaat uitrusten met een vingerafdruksensor die onder het scherm is geplaatst. Het zou een ultrasone vingerafdruksensor betreffen met een hoge mate van nauwkeurigheid. Het is nog onbekend wat dit zal betekenen voor de 3D-gezichtherkenning, waar Samsung naar verluidt aan zou werken als antwoord op Apple’s Face ID.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*